Élő:
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros szerb támadója, Alekszandar Pesics fegyelmi okokból több mint egy hónapja nem volt a zöld-fehér együttes keretében. A támadó most a hazája sajtójában nyilatkozott és öntött tiszta vizet a pohárba.

Alekszandar Pesicset március közepén határozatlan időre kitették a csapatból fegyelmi vétség miatt, azóta nem lépett pályára.

Alekszandar Pesics
 Alekszandar Pesics nem akar távozni a Fraditól
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

„Mindig a Ferencváros érdekei a legfontosabbak, azokat egyetlen játékos személyes érdekei sem írhatják felül” – fogalmazott akkor a Fradi az esettel kapcsolatban. A sajtóhírek arról szóltak, hogy a 31 éves támadónak Dibusz Dénes csapatkapitánnyal volt vitája, ráadásul korábban is adódtak vele magatartásbeli problémák.

Pesics nem akar távozni a Fraditól

A Fradi csatára most megszólalt a jövőjével kapcsolatban, de a Dibusszal való állítólagos konfliktusra is reagált.

"Számomra nagyon megfelelő csapat a Ferencváros. Jelenleg is büntetés alatt vagyok, de nem a Dibusz Dénessel történt konfliktus miatt. Ez egyáltalán nem volt igaz, így sokan sejthetik csak, mi történt. 

Még két év van hátra a szerződésemből, nem tervezem elhagyni a klubot. Beilleszkedtem és a csapattársaimmal is megtalálom a hangot.

 A családommal élvezzük itt az életet, nagyon jól érzem magam Budapesten" - mondta Pesics az ulloi129.hu beszámolója szerint. 

Alekszandar Pesicset tavaly nyáron igazolta le a Ferencváros a szerv Crvena zvezdától, azóta 29 találkozón 12 gólt szerzett, ráaddásul hat gólpasszt is kiosztott.

Szerdán az MK-döntőbe juthat a Fradi

A Ferencváros a hétvégén zsinórban megszerezte a hatodik bajnok címét, összesen a 35. elsőségét az NB I-ben, így ismét történelmet írt a klub. Ám itt még nem ért véget a szezon Dejan Sztankovics csapata számára, ugyanis szerdán az NB II-es Nyíregyháza ellen mérkőzik a Fradi. Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza szerdán a Ferencvárost is Balmazújvárosban fogadja, de ott nincs kiépítve a VAR-rendszer, vagyis a játékvezető nem veheti igénybe a videobíró segítségét. A két együttes legutóbb 2015 márciusában találkozott egymással - hiszen azóta nem szerepeltek azonos bajnoki osztályban -, és a szabolcsi megyeszékhelyen gól nélküli döntetlent játszottak. A Magyar Kupában korábban két meccsük volt: 1986-ban 3-1-es vendégsiker, 2003-ban pedig 1-1-es döntetlen született Nyíregyházán. Utóbbi esetben tizenegyesekkel (4-3) az FTC jutott tovább.

A Ferencvárosnak 24 Magyar Kupa-győzelem mellett kilenc ezüstérme van, a Nyíregyháza az elmúlt bő tíz évben kétszer is (2014, 2016) a negyeddöntőig jutott.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.