Vágólapra másolva!
A labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Vasas 2-2-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban 5-2-re kikapott az NB I-es Paks csapatától az Illovszky Rudolf Stadionban, ezzel Bognár György együttese bejutott a legjobb négy közé. A találkozó hőse a 37 éves Böde Dániel volt, aki csereként beállva a hosszabbításban megszerezte a vezetést a tolnai csapatnak, majd a ráadás második félidejében egy tizenegyest is kiharcolt.

A Gera Zoltán vezette angyalföldi csapat jó formában várhatta a Paks elleni összecsapást. A korábbi 97-szeres magyar válogatott focistát február végén nevezték ki a Vasas edzőjének, csapata a megye I-es Mezőőrs elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben ugyan csak szenvedve jutott tovább, az NB II-ben viszont négy meccsen tíz pontot szerzett és ugyanannyi pontja van, mint a második feljutást érő helyen álló Győrnek. A találkozónak papíron az NB I második helyén álló Paks volt az esélyese, azonban Bognár György csapata kisebb hullámvölgybe került. A tolnai együttes a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, ezzel pedig gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyfutásból. 

Az összecsapást a vendég paksiak kezdték jobban, akik a 11. percben majdnem megszerezték a vezetést, de Haraszti Zsolt 17 méteres lövése pár centivel elkerülte a jobb kapufát. Hat perccel később ismét veszélyeztettek a tolnaiak, ekkor Skribek Alen eresztett meg egy bombát 18 méterről, de a kísérlete épphogy csak elkerülte a kaput. A Vasas először a 25. percben veszélyeztetett. Ekkor Ódor Máté lépett ki ziccerben Berecz Zsombor kiugratása után, de egyrészt 17 méterről a kapujából remek ütemben kilépő Simon Barnabásba rúgta a labdát, másrészt az akció után az asszisztens lest jelzett, így a Vasas gólja akkor sem lett volna érvényes, hogy Ódor belövi a helyzetét. 

A folytatásban derekasan gyűrték egymást a csapatok, a 44. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a Paks. 

Haraszti Zsolt tologatta a labdát a Vasas térfelén, majd 23 méterről megeresztett egy bombát, a lövése ráadásul megpattant saját csapattársán, a kapu felé sprintelő Tóth Barnán, ez pedig rendesen átverte a Vasas kapusát, a jobbra mozduló Uram Jánost, akinek így esélye sem volt a hárítani a bal alsóban kikötő labdát (0-1). 

A második félidőre a Vasas nagyobb elánnal jött ki és az 59. percben egy gyönyörű góllal egyenlített. A szünetben beállt Szánthó Regő adott remek labdát a leshatárról kilépő Tóth Milánnak, a 22 éves támadó helyzetbe került, de lövés helyett a hosszún érkező Holender Filip elé centerezett, a korábbi magyar válogatott játékos pedig közelről a kapuba sodorta a labdát (1-1).

A Vasas egyenlítése után még inkább megélénkült a mérkőzést, a 68. percben pedig majdnem betalált a Paks. Az első gólt "lövő" Tóth Barna kapott egy labdát háttal a kapunak, befordult majd 18 méterről megcélozta a kapu bal oldalát, Uram János azonban a levegőben úszva, egy óriási bravúrral ki tudta ütni a labdát. 

A 77. percben a tolnaiak már ennél is közelebb álltak a gólhoz. Kocsis Bence állt oda egy 20 méteres szabadrúgáshoz, a lövése megpattant a sorfalban álló Tóth Milán fején, onnan pedig a felső lécre vágódott a labda.

A 84. percben aztán a semminől kiharcolt egy tizenegyest a Vasas. 

Egy bal oldali szabadrúgás után Pávkovics Bence fejelt, a labda pedig a Paks védőjének, Kocsis Bencének a kezéről levágódott. Vad II István játékvezető elsőre szögletet ítélt, de a fülére szóltak, hogy vissza kellene néznie az esetet. A megtekintése után a játékvezető tizenegyest ítélt, melyet a Vasas legjobbja, Tóth Milán végezhetett el. A 22 éves játékos odaállt a labda mögé, és a balra vetődő Simon Barnabás helyére, a léc alá lőtte a labdát (2-1). 

Ekkor úgy tűnt, a Vasas kiharcolja a továbbjutást, ugyanis Gera Zoltán csapata szervezetten védekezett a hajrában. Azonban a 90. percben jött egy megcsúszás az angyalföldi védelemben, ezt kihasználva Balogh Balázs remek labdát adott Papp Kristófnak, aki a tizenhatoson belül megcsinált egy szép cselt a korábbi válogatott Baráth Botonddal szemben, majd kilenc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-2). A Paks ezzel a góllal döntetlenre mentette a meccset, és sorozatban a harmadik Magyar Kupa-mérkőzésén kényszerült hosszabbításra. 

A hosszabbítást Bognár György együttese remekül kezdte. A 93. percben csereként beállt Windecker József bal oldali beadására Hahn János robbant be, aki a mozgásával megzavarta Litauszki Róbertet, így a Vasas védőjének testéről lepattant a labda az érkező Böde Dániel elé, aki hét méterről a kapuba bombázta a labdát (2-3). 

Böde gólja után a Vasas elkezdett rohamozni, ezzel azonban az angyalföldi csapat óriási területeket hagyott maga mögött, így a Paks is tudott veszélyeztetni. A folytatásban mindkét csapatnak voltak hatalmas helyzetei, de az eredmény 

A 114. percben aztán eldőlt a találkozó. 

Egy bal oldali beadásra Böde Dániel készült berobbanni, azonban a Vasas játékosa, Vida Máté lerántotta a paksi legendát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé a korábbi válogatott Hahn János állt oda, akinek a jobb alsóba tartó lövését Uram János a kapufára ütötte, de a labda pont Hahn elé pattant vissza, akinek közelről csak az üres kapuba kellett gurítania (2-4).

A végére aztán teljesen szétesett az angyalföldi csapat, a Paks pedig a 119. percben belőtte az ötödik gólját. Egy jobb oldali beadásra Windecker József érkezett a hosszú oldalon, és senkitől sem zavartatva a kapu bal oldalába fejelt (2-5), ezzel pedig a Paks kiharcolta a továbbjutást, és három éven belül másodszorra jutott be a legjobb négy közé. 

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Vasas FC-Paksi FC 2-5 (0-1, 2-2, 2-3)
Illovszky Rudolf Stadion
Játékvezető: Vad II István
Vasas: Uram - Pávkovics, Otigba, Baráth (Zimonyi, 100.) - Ódor (Szánthó, a szünetben), Berecz (Urblík, a szünetben), Vida, Doktorics - Holender (Radó, 80.), Tóth M. (Litauszki, 87.), Hinora (Hidi M., 74.)
Paks: Simon - Vas, Kinyik, Lenzsér - Szabó B. (Böde, 79.), Papp, Kocsis (Silye, a hosszabbítás előtt), Balogh - Skribek (Kovács K., 55.), Tóth B. (Hahn, 69.), Haraszti (Windecker, 54.)
gólszerzők: Holender (58.), Tóth M. (85., 11-esből), illetve Haraszti (44.), Papp (90.), Böde (93.), Hahn (114.), Windecker (119.)
sárga lap: Szánthó (63.), Hinora (65.), illetve Vas (24.), Skribek (46.), Kinyik (53.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.