Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Hertha BSC az utolsó percekben fordított, és 3-2-re nyert a Paderborn otthonában. A találkozót megelőzően és azt követően a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál a hét egyik korábbi sajtótájékoztatóján történt kivonulására is reagált.

A Hertha a 84. percben még hátrányban volt a Paderborn ellen, mégis nyerni tudott, így három mérkőzés óta veretlen a Bundesliga 2-ben, és feljött a tabella 6. helyére. A csapat vezetőedzője, Dárdai Pál a meccset megelőző, szerdai sajtótájékoztatón a Kicker újságírójának kérdése után feldühödött, és kivonult a teremből, az illető ugyanis korábban olyan cikket írt, miszerint a Hertha BSC-nek nincsen koncepciója. A történtek után a hírek szerint válságértekezlet volt Berlinben, ahol a pletykák szerint már Dárdai lehetséges utódját kereste a vezetőség. A Hertha sportigazgatója, Benjamin Weber pénteken elárulta, hogy Dárdaival megbeszélték a történteket, részleteket azonban nem árult el róla.

Dárdai Pál, Hertha BSC
Dárdai Pál győzelemre vezette a Hertha BSC csapatát pénteken, mielőtt reagált a kritikákra
Fotó: David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál reagált a kivonulásával kapcsolatos kérdésekre

„Persze, természetesen  – nyilatkozta Dárdai a Sky-nak még a mérkőzés előtt arra a kérdésre, hogy ugyanígy cselekedne-e még egyszer, mint a szerdai sajtótájékoztatón. – Ez [miszerint a Hertha BSC-nek nincsen koncepciója] sértő ránk és a rajongókra nézve. Igenis van, a »Berliner Weg«, és 

ha valaki azt gondolja, hogy nincs, akkor ő ezzel a valótlansággal csak bajt akar okozni. 

Márpedig én nem beszélek valótlanságokról az emberekkel, így nőttem fel. Ezért aztán felkeltem és kimentem, és 

ugyanezt tenném holnap és holnapután is." 

A Paderborn elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón is természetesen megkérdezték Dárdait az újságírók a mérkőzés mellett a szerdán történtekről is, és a magyar edző ekkor is kitartott a véleménye mellett. 

A Kicker a péntek esti cikkében azt írta, hogy a Dárdai által említett márciusi kritikájukban nem a 'Berliner Weg' ellen szólaltak fel, hanem „épp ellenkezőleg: kifejezetten dicsérték a tehetségeket, viszont kiemelték néhány játékos hiányosságát, hozzáállásbeli problémáját és a labdabirtoklásbeli ötlettelenséget, vagyis azokat a szempontokat, amelyek az edző felelősségi körébe tartoznak". Mint a neves német sportlap írta, a magyar edző ezekre a kritikákra –amelyek miatt szerdán Dárdai Pál kivonult – pénteken sem reagált.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek