Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában a Diósgyőr hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda csapatával, így a szabolcsi együttes továbbra is kilátástalan helyzetben van a bennmaradásért folytatott harcban.

A Kisvárda ugyanolyan kilátástalan helyzetből várhatta a játéknapot, mint a Mezőkövesd, amely ezúttal Fehérváron szenvedett megalázó vereséget. Azonban Feczkó Tamás együttesének a keddi, MTK elleni Magyar Kupa-továbbjutás adhatott volna némi pluszt. Ugyanakkor a szabolcsi csapat a augusztus 11. óta – a rivális Mezőkövesd elleni győzelmétől eltekintve – minden idegenbeli bajnokiját elveszítette. A Diósgyőr is játszott kupamérkőzést a hét közepén, hazai pályán búcsúzott a Ferencváros ellen. A miskolci csapat legutóbb ugyan kikapott Zalaegerszegen, de előtte hazai pályán három mérkőzésen hét pontot szerzett.

A Diósgyőr kezdte jobb a meccset, az első tíz percben több nagy helyzetet is kialakított. A legközelebb Jurek Gábor állt a gólszerzéshez, akinek a 15 méteres kapáslövése centikkel kerülte el a kapu jobb oldalát. A folytatásban is a Diósgyőr játszott fölényben, és a 36. percben a sokadik helyzetéből meg is szerezte a vezetést az miskolci csapat. Jurek Gábor kapott egy átadást, megindult a kapu felé majd 23 méterről lőtt, a bombájába Vlagyiszlav Klimovicson irányt változtatott, de a Kisvárda kapusa, a 21 éves Kovács Marcell vetődve ki tudta ütni, de a labda pont az érkező Gera Dániel elé került, aki becsúszva az üres kapuba sodorta a labdát (1-0).

A bekapott gól után feléledt a Kisvárda, és a 40. percben kis híjan kiegyenlített. Egy szép támadás végén Branimir Cipetić kapott remek átadást a jobb szélen, középre tekert, az érkező Milos Spasic pedig hét méterről kapura fejelt, azonban a visszaérő Szatmári Csaba ki tudta rúgni a labdát a gólvonalról. 

A második félidőt a Kisvárda sokkal aktívabban kezdte, és sikerült és beszorítania a Diósgyőrt. Ennek ellenére majdnem a hazai csapat növelte az előnyét az 51. percben. Ekkor Elton Acolatse verte meg az emberét a bal szélen, a középre tett labdájára Gera Dániel érkezett, azonban a diósgyőri középpályás hat méterről kapu mellé fejelt. 

A folytatásban a Diósgyőrnél volt többet a labda, de a 65. percben a Kisvárda a semmiből kiharcolt egy tizenegyest. 

Egy bedobás után Jaroslav Navrátil húzott el a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, a rossz ütemben keresztező Szatmári pedig elsodorta a cseh játékost, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Branimir Cipetić állt oda, és jobb felső sarokba lőtt (1-1). 

Ezt követően a Kisvárda felbátorodott és átvette a játék irányítását, a 73. percben pedig a fordítás is majdnem összejött. Ötvös Bence iramodott meg a diósgyőri kapu felé, 22 méterről megeresztett egy órási bombát, azonban Artyem Ogyincov gyönyörű mozdulattal kitornázta a bal felsőbe tartó labdát. 

A Kisvárda mindent megtett a sikerért a Diósgyőr otthonában
Fotó: kisvardafc.hu

Az utolsó bő húsz percben szétszakadt a pálya, mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a találkozó megnyerésére, de a helyzetek kimaradt, így végül igazságos döntetlen született. 

Ezzel a Diósgyőr feljött a hatodik helyre, míg a Kisvárda továbbra is kilátástalan helyzetben van. A szabolcsi együttes az utolsó előtti helyen áll, és 13 pont a hátránya a bennmaradást érő 10. helyen álló Újpest mögött.  

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)
Miskolc, 4398 néző
Játékvezető: Dr. Csonka Bence
Diósgyőr: Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Bokros - Pernambuco (Pozeg Vancas, 58.), Holdampf (Franchu, 81.), Klimovics (Vallejo, 65.) - Jurek (Bényei, 59.), Acolatse, Szabó (Kampecisz, 58.)
Kisvárda: Kovács M. - Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi - Matic (Nikolov, 65.), Melnyik - Filipovic (Navratil, a szünetben), Makowski (Ötvös, 71.), Spasic (Camaj, 55.) - Ilievski (Mesanovic, 50.)
gólszerzők: Gera (36.), illetve Cipetic (67., 11-esből)
sárga lap: Ogyincov (92.), illetve Filipovic (32.), Nikolov (92.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.