Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában a Fehérvár FC 5-0-ra legyőzte a Mezőkövesd csapatát, így a borsodi együttes továbbra is az utolsó helyen áll, és hat fordulóval a zárás előtt már teljesen kilátástalan helyzetben van.

A találkozó esélyesei a székesfehérváriak voltak, aki három vereség után a legutóbbi két fordulóban négy pontot gyűjtöttek. A Sóstói Stadionban legutóbb ugyan kikaptak a Ferencvárostól, de előtte háromszor is nyertek. A Mezőkövesd kilátástalan helyzetből várhatta a meccset, azonos pontszámmal áll a Kisvárdával, tizennégy pontnyira a tizedik Újpest mögött. A borsodiak abban reménykedhettek, hogy idegenben nem rossz a mérlegük, november 11. óta csak egyszer, az MTK ellen szenvedtek vereséget az OTP Bank Ligában. 

Fehérvár FC, Mezőkövesd, NB I, OTP Bank Liga
Molnár Gábor és a szlovén Nejc Gradisar párharca 
Fotó: fehervarfc.hu

A Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, a 11. percben a csapat házigólkirálya, a tízgólos Sztefan Drazsics kapott egy balról belőtt labdát Molnár Gábortól, azonban a szerb támadó 11 méterről a jobb alsó mellé fejelt. Nyolc perccel később ismét Drazsics került helyzetbe, de a közeli lövését a magyar válogatottba is bekerülő Tóth Balázs óriási bravúrral védeni tudta. 

A borsodi csapat még soha nem nyert a Vidi vendégeként az NB I-ben, és erre a 32. percben kapott góllal ismét csökkentek az esélyei. Sigér Dávid beívelését Csongva Áron fejelte középre, az érkező Nicolás Stefanelli a kapunak hátal levette a labdát, majd egy remek befordulás után hat méterről gólt lőtt (1-0).

A folytatásban a Fehérvár kontroll alatt tartotta a meccset, a Mezőkövesdből hiányzott a kreativitás és az átütőerő. A 61. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Egy óriási mezőkövesdi védelmi hiba után Tobias Christensen elé került a labda, a norvég középpályás felnézett, majd 19 méterről gyönyörű gólt tekert a kapu jobb oldalába (2-0).

A második gól után is támadásban maradt a Fehérvár, és a 66. percben majdnem növelni tudta az előnyét. Egy gyors kontratámadás végén Schön Szabolcs indult meg a kapu felé, 21 méterről lőtt, de a bombáját az egykori fehérvári kapus, Kovácsik Ádám óriási bravúrral a bal kapufára ütötte. 

A 68. percben 11-est kapott a Fehérvár. Egy szöglet utáni kavarodás végén Bese Barnabás kanalazta kapura a labdát, amibe a horvát Andrej Lukic kézzel belekapott, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Tobias Christensen állt oda, és higgadtan a bal alsóba lőtt a jobbra vetődő Kovácsik mellett (3-0). 

Tobias Christensen, Fehérvár FC, NB I
A norvég Tobias Christensen hétgólos az OTP Bank Liga idei szezonjában
Fotó: fehervarfc.hu

A Mezőkövesd a második félidőben teljesen szétesett, a Fehérvár pedig gálameccset csinált a találkozóból. A 77. percben a csereként beküldött Katona Mátyás lőtt középre egy labdát, a kivetődő Kovácsik el tudta ütni, azonban pont az érkező Mamoudou Karamoko elé pattant, a francia támadó pedig négy méterről az üres kapura lőtt (4-0).

A gólok sorának azonban itt nem volt vége, a 83. percben újra betalált a Fehérvár. 

Egy szép támadás végén Katona vezette rá a labdát a védőjére, majd visszakészítette a második hullámban érkező Berki Marcellnek, a 19 éves támadó pedig 16 méterről gyönyörűen lehelyezte a labdát a bal alsó sarokba (5-0). 

Győzelmével a Fehérvár megszilárdította a harmadik helyét, és már csak négy pont a hátránya a második Paks mögött, amely vasárnap a listavezető Ferencváros otthonában vendégszerepel. A Mezőkövesd továbbra is kilátástalan helyzetben van. A borsodi csapat az utolsó helyen áll, és 14 pont a hátránya a bennmaradást érő 10. helyen álló Újpest mögött. 

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3233 néző, 
Játékvezető: Antal Péter
Fehérvár FC: Tóth B. - Fiola, Serafimov, Spandler - Bese (Pető, 71.), Sigér, Christensen (Kovács P., 77.), Csongvai, Schön (Berki, 77.) - Gradisar (Karamoko, 62.), Stefanelli (Katona M., 62.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik - Kállai, Lukic, Pillár, Szivacski - Szilágyi (Ugrai, 77.), Cseke (Szolgai, 59.), Brtan (Karnyickij, 77.) - Vajda, Drazic (Szalai J., 77.), Molnár
gólszerzők: Stefanelli (31.), Christensen (61., 70., utóbbit 11-esből), Karamoko (75.), Berki (83.)
sárga lap: Kállai (67.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.