Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa szombati elődöntőjében a Manchester City 1-0-ra legyőzte a Chelsea együttesét, így Pep Guardiola csapata jutott elsőként a sorozat fináléjába.

A hétközi BL-búcsú után újabb fontos kupameccs várt a Premier League-ben listavezető Manchester Cityre, amely az utóbbi időben magára találó Chelsea-vel találkozott a Wembley Stadionban. A City kezdőjéből kisebb meglepetésre kimaradt Ering Haaland, aki izomproblémák miatt csak a kispadon kezdett.

776131830
A Manchester City jutott elsőként az FA-kupa döntőjébe
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Érdekesség, hogy a City előző hat FA-kupa elődöntőjében négyszer is elbukott, ebből háromszor is londoni csapat ejtette ki Pep Guardiola csapatát.

A City kezdett aktívabban és Foden révén kis híján a vezetést is megszerezte a 14. percben, de Petrovics kapus védeni tudott. Nem sokkal később a Chelsea még nagyobb ziccert hagyott ki, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A City bűnbakja volt a hős a Chelsea ellen

A fordulás után egy Chelsea-szabadrúgás után a sorfalban álló Grealish ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül, de megdöbbentő módon elmaradt a tizenegyes. A hajrában a meccset eldöntő gólt az a Bernardo Silva szerezte, aki szerdán kihagyta a saját 11-esét a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ami után kiesett a Manchester City.

Sikerével a Manchester City sorozatban harmadszor jutott be az FA-kupa döntőjébe, míg a Chelsea 11. alkalommal esett ki az elődöntőben, ami az Everton (13) és a Tottenham (12) után a harmadik legrosszabb mutató a sorozat történetében.

Pep Guardiola csapata immáron 29 meccs óta veretlen minden versenysorozatot figyelembe véve, ami a leghosszabb széria a klub történetében.

Az FA Kupa másik, vasárnapi elődöntőjében a másodosztályú Coventry a Manchester Uniteddel találkozik. A döntőt május 25-én rendezik a Wembley Stadionban. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.