Vágólapra másolva!
Ennyit számít, ha valaki nem a Granada, hanem az Atlético Madrid játékos, mondhatjuk, ha elolvassuk, hogy változott a spanyol U21-es válogatottban szereplő Samu Omorodion piaci értéke valamivel több mint fél év alatt.

Könnyen lehet, hogy kincset talált tavaly nyáron az Atlético Madrid, amelyik potom 400 ezer euróért vette meg az akkor még U19-es, azóta már U21-es válogatott csatárt, Samu Omorodiont. A Granada első csapatában az előző idényben egyetlen bajnokin szerepet kapó, akkor viszont gólt is szerző nigériai származású támadó persze az Atléticóba nem tudott még bekerülni, Diego Simeone ezért kölcsönadta őt a szintén élvonalbeli Alavésnek. Azt az egy gólt Omorodion pont az Atlético ellen szerezte, ami után rögtön léptek a fővárosiak és kifizették a szerződésében rögzített 5 millió eurós kivásárlási árát.

Deportivo Alaves v FC Barcelona - LaLiga EA Sports, Samu Omorodion
Samu Omorodionnal (kék-fehérben) az Atlético mellett az Alavés is jó vásárt csinált
Fotó: NurPhoto via AFP 

Omorodion pedig továbbra is nagyon igyekszik bizonyítani: 25 bajnokin már nyolc gólt szerzett, sőt már a spanyol U21-es válogatottban is van öt meccsen két gólja. Ezek a számok, valamint a tény, hogy az Atlético Madrid tulajdonában van a játékjoga, alaposan megtolta a piaci értékét, ami tavaly nyár óta megszázszorozódott, 400 ezer euróról 40 millióra ugrott a Transfermarkt becslése szerint, írja az AS spanyol sportlap (a piaci érték, illetve az egy-egy játékos szerződésében rögzített kivásárlási ár, mint az látszik, nincs mindig szinkronban egymással).

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.