Vágólapra másolva!
Péntek este az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a szintén Eb-szereplő török csapatot a Puskás Arénában. A találkozó ugyan barátságos volt, a mieink számára mégis komoly téttel bírt, hiszen Szoboszlaiék veretlenül hozta le a 2023-as naptári évet, és mivel folytatták remek sorozatukat, már 13 mérkőzés óta veretlenek. A találkozó után a csapatkapitány Szoboszlai Dominik az M4 Sport kamerája előtt értékelte a meccset és elárulta, hogy a büntetője előtt elgondolkodott azon, hogy ezúttal másképp kéne rúgnia a megszokottnál.

Azt beszéltük, hogy már a meccs elején rájuk megyünk, és ugyanez volt a tervünk a második félidőben. Szerencsére sikerült az első támadásból egy tizenegyest kiharcolnunk. Most kicsit vacilláltam előtte, de úgy voltam vele, minek váltani 

– mondta Szoboszlai, aki ezúttal is a jobb alsóba lőtte a 11-esét. „Az első félidőben egész jól kijátszottuk őket, tartottuk a labdát. Igaz, csak a saját térfelünkön, de jó az irány. Előbb utóbb az ellenfél térfelén is többet tartjuk majd. Minden meccset meg akarunk nyerni, ezért mindenki vette a fáradtságot és beleadott mindent” – tette hozzá a Liverpool sztárja. 

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, vége
Szoboszlai Dominik győztes gólt lőtt a törököknek
Fotó: Origo - Csudai Sándor  / Origo - Csudai Sándor 

Marco Rossi csapata immár 13 találkozó óta veretlen, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar válogatott legközelebb kedden a koszovói csapatot fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.