Vágólapra másolva!
Az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a szaúdi al-Hilal 2-0-ra verte az ugyancsak szaúdi al-Ittihad együttesét. A mérkőzésen kiállították a Chelsea korábbi sztárját, N'Golo Kantét, a csupa szív középpályás a teljes pályafutása során mindössze a második piros lapját kapta.

N'Golo Kanté pályafutása második piros lapját kapta

A hazai al-Hilal Mitrovics és Al Dawsari góljával már a szünetben 2-0-ra vezetett. Az al-Ittihadon pedig a második játékrészben az sem segített, hogy 66. percében a francia Kanté piros lapot a VAR-ellenőrzés követően - először csak sárgát mutatott fel a játékvezető. A 32 éves játékos ugyanis csúnyán megtaposta az ellenfele lábát - írja a Sportbible.

N'Golo Kante, al-Ittihad
Kantét pályafutása során másodszor állították ki
Fotó: X

Miután az öltözőfolyosó fel vett az irányt, 

még az ellenfél szurkolói is megtapsolták. Ez nem is annyira meglepő, a francia sztárt sokan a világ egyik legszimpatikusabb játékosának tartják.


Az egyik rajongó a közösségi médiában így reagált az esetre: „Nagyon rosszul éreztem magam miatta.” Egy másik a Twitteren ezt írta: „Szívszorító”.

Egy harmadik szurkoló hozzátette: „Kanté még a kiállításakor is tapsot kapott az ellenfél csapatától. Tisztelet."

Ez mindössze a második alkalom volt, hogy Kantét kiállították, első piros lapját a még 2014/15-ös szezonban kapta a francia Caen játékosaként. A világbajnok középpályás egyetlen piros lapot sem kapott Premier League-ben a Leicester Cityben és a Chelsea-ben eltöltött idő alatt.

Kanté esete 2:55-től látható a meccs összefoglalójában: