Vágólapra másolva!
Az UEFA a nyoni központjában tartotta meg március 15-én az Európa-liga sorsolását is. A BL-hez hasonlóan nemcsak a következő kör párosításait készítették el, hanem az elődöntő ágrajzát is kialakították, azaz kiderült, milyen út vezet az idei fináléig, amelynek házigazdája a dublini Aviva Stadion lesz. A pénteki sorsoláson kiderült, hogy Szoboszlai Dominik klubja, a Liverpool előbb az olasz Atalantával találkozik, majd az esetleges továbbjutás esetén az elődöntőben a Benfica (portugál)/Marseille (francia) párharc győztesével játszik.

Előzmények, legfontosabb dátumok

Európa-liga, sorsolás
Sorsoltak az Európa-ligában is
Fotó: UEFA

Csütörtük este alakult ki a labdarúgó Európa-liga 2023/2024-es kiírásának negyeddöntős mezőnye, a legjobb nyolc közé 

az Atalanta (olasz), a Benfica (portugál), a Bayer Leverkusen (német), a Liverpool (angol), a Marseille (francia), az AC Milan (olasz), az AS Roma (olasz)és a West Ham United (angol) került.


Az Európa-liga mostani szezonjában is március 15-én sorsoltak utoljára. A legjobb nyolc között az első meccseket április 11-én, a visszavágókat április 18-án játsszák le, míg a döntőbe kerülésért május 2-án, valamint május 9-én vívhatnak a csapatok. A dublini döntő dátuma május 22., szerda.

Az eddig megszokottaknak megfelelően a negyed- és elődöntők két-két, míg a finálé egy mérkőzésen dől el.

A sorsolás: Szoboszlai Dominikék nehéz útja

Pontban 13 órakor kezdődött meg a El-sorsolás. Ezúttal is Pedro Pinto vezette fel a ceremóniát, aki pár szóban ismertette a legjobb nyolc közé jutott csapat útját, kiemelve, hogy mekkora drámák voltak - például a Bayer Leverkusené - ezeket rövid videókon meg is tekinthették a jelenlévők.

Ezt követően megérkezett a színpadra az az UEFA helyettes főtitkára, Giorgio Marchetti is, aki ugyancsak gratulált a legjobbaknak, majd szólította az esemény sztárvendégét, a Sevilla együttesével El-győztes Fernando Llorentét. 

A Sevillával sikerült megnyerni a sorozatot, nagyon szép emlékeket őrzök róla. Az idei kiírás legnagyobb esélyesének a Liverpoolt tartom, de a Leverkusen is kiválóan játszik Xabi Alonsóval, aki egy fantasztikus ember

 - mondta Llorente.

Az El-sorsolást illetően sem volt semmilyen megkötés előzetesen. 

Elsőre sikerült kisorsolni egy olasz rangadót, az AC Milan (olasz) az AS Roma (olasz) együttesével találkozik, míg a Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az ugyancsak olasz Atalantával játszik a negyeddöntőben. 

Íme, a negyeddöntők párosításai:
AC Milan (olasz)-AS Roma (olasz)

Liverpool (angol)-Atalanta (olasz)

Bayer Leverkusen (német)-West Ham United (angol)

Benfica (portugál)-Marseille (francia)


 Az elődöntők párosításai:

1. Benfica (portugál)/Marseille (francia) - Liverpool (angol)/Atalanta (olasz)

2. AC Milan (olasz)/AS Roma (olasz) - Bayer Leverkusen (német)/West Ham United (angol)

A dublini fináléban az első elődöntő győztese lesz a hazai csapat. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.