Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo a svédek elleni felkészülési meccsen nem szerepelt a keretben a portugál válogatottban. Az ötszörös aranylabdás ikonikus 7-es számú mezét ezúttal másvalaki viselte, erre pedig ezt megelőzően legutóbb 2007-ben volt példa.

Nem Cristiano Ronaldo viselte a 7-es mezt

Cristiano Ronaldo ezúttal nem volt tagja Roberto Martinez szövetségi kapitány keretének, a 39 éves szupersztár jelenleg Szaúd-Arábiában nyaral a családjával, hogy feltöltődjön és ne sérüljön meg a nyári Európa-bajnokság előtt. Az ötszörös aranylabdás klasszishoz szinte már hozzánőtt a 7-es számú dressz, 22 éve tartó pályafutása jelentős részében ebben futballozott a klubjaiban és a válogatottban is.

A portugál nemzeti együttes csúcstartója - Ronaldo 205-ször szerepelt a válogatottban, amelyben 128 gólnál jár - tehát nem volt a keretben, így másik futballista kapta meg a 7-es számú mezt, amire 2007 óta nem volt példa. 

A ikonikus dresszt a Braga sztárja, Bruma viselte, a 29 éves csatár a szünetben állt be,

majd az 57. percben gólt szerzett az 5-2-re megnyert meccsen.

A Braga szélsője remek idényt fut, minden sorozatot figyelembe véve 30 mérkőzésen 8 gólt lőtt és 6 gólpasszt adott az idei szezonban. Bruma eddig 12 találkozón lépett pályára a portugál válogatottban, ezeken 2 gólt szerzett.

Kapcsolódó cikkek