Vágólapra másolva!
Roberto Martínez, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy a Szlovénia elleni felkészülési meccs előtt nyolc játékos hazautazott az edzőtáborból, így többek között a svédek elleni keretből kimaradó ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo újra lehetőséget kaphat a nemzeti csapatnál.

Mint arról beszámoltunk, Roberto Martínez a svédek elleni mérkőzésre pihenőt adott Cristiano Ronaldónak, az ötszörös aranylabdás pedig a családjával töltődött fel a tengerparton. A portugálok azonban az al-Nasszr 39 éves klasszisa nélkül is nagyon magabiztosan győzték le Svédországot, amely után Roberto Martinez szövetségi kapitány elárulta, hogy taktikai okokból változik a csapat kerete. 

Összesen nyolc játékos kap pihenőt, így Bernardo Silva, Ruben Dias, Joao Palhinha, Nelson Semedo, Toti Gomes, Rafael Leao, Bruno Fernandes és Goncalo Ramos is kihagyja a jövő heti Szlovénia barátságos mérkőzést.

 Ez azonban lehetővé teszi, hogy a svédek ellen kimaradt sztárok közül Cristiano Ronaldo, Diogo Dalot, Joao Cancelo, Danilo Pereira, Otavio, Ruben Neves, Vitinha és Joao Felix is lehetőséget kapjon a bizonyításra. 

Goncalo Ramos, Rafael Leao
Goncalo Ramos és Rafael Leao is gólt lőtt a svédek ellen
Fotó: AFP

"Jó és fontos teszt volt számunkra. Svédországnak kiváló támadói vannak. Jó lehetőség volt, hogy kísérletezzünk a védelmi stratégiánkkal. Vannak még más alternatívák is, amelyeken még dolgoznunk kell, bizonyos dolgokban a Szlovénia elleni meccsünkön javulnunk kell, de nagyszerű volt egy ilyen szintű csapat ellen játszani, amelyben sok a tehetség" – mondta Martínez a svédek elleni 5-2-es győzelem után.

Martínez eddig hibátlan a portugál csapat kapitányaként, tavaly januári kinevezése óta a luzitánok 11 meccsből 11-et nyertek, ráadásul ezeken összesen 41 gólt lőttek. Portugáliára még négy felkészülési meccs vár az Eb júniusi rajta előtt: jövő kedden Szlovéniában lép pályára, majd áprilisban Finnországot fogadja, közvetlenül a németországi kontinenstorna előtt pedig Horvátországgal és Írországgal találkozik.