Vágólapra másolva!
A Manchester United új társtulajdonosa, Jim Ratcliffe a csapat átigazolási terveiről beszélt, miközben figyelmeztette a szurkolókat, hogy ne számítsanak sztárjátékosok érkezésére a nyáron.

Kinek kell Mbappé? A Manchester Unitednek nem!

Az egyik leggazdagabb brit nagyvállalkozó, Sir Jim Ratcliffe december végén 27,7 százalékos részesedést vásárolt a Manchester Unitedben. A brit milliárdos korábban azt nyilatkozta, szeretné a klub dicső múltját visszaállítani, így a nyári átigazolási időszak közeledtével beindultak a találgatások, hogy kikkel erősíthet Erik ten Hag csapata. Azonban most kiderült, Ratcliffe tervei között nem szerepelnek nagynevű szupersztárok. A MU új résztulajdonosa a kerékpáros Geraint Thomas podcast-műsorában beszélt a klub átigazolási terveiről.

Jim Ratcliffe
Jim Ratcliffe új átigazolási politikát akar bevezetni a Manchester Unitednél
Fotó: AFP

"Nagyszerű futballista, de nem rá összpontosítunk. Nem az a cél, hogy sok pénzt költsünk pár nagyszerű játékosra. Az elmúlt tíz évben ez volt a tendencia” – mondta Ratcliffe, amikor a Real Madrid sztárjáról, Jude Bellinghamről kérdezték.

A  Manchester United jóval több mint 1 milliárd fontot költött új játékosokra az elmúlt évtizedben, amikor még a szurkolók körében nem túl népszerű Glazer család irányította a klubot, de mindössze négy jelentős trófeát nyert a legendás menedszer, Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta. 

Mint ismert, Kylian Mbappé bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a Paris Saint-Germaint. Bár a világbajnok csatár várhatóan a Real Madridhoz csatlakozik, ez nem zavarja a klubvezetőt, ő ugyanis feltörekvő tehetségeket szeretne szerződtetni.

Inkább megpróbálnom leigazolni a következő Kylian Mbappét, ahelyett hogy egy vagyont költsek a siker megvásárlására. Nem olyan okos dolog megvenni Mbappét, bárki kitalálhatja, hogy miért. Sokkal nagyobb kihívást jelent megtalálni a következő Mbappét, Bellinghamet vagy Roy Keane-t

 – szúrt oda a brit üzletember a Real Madridnak, amely évtizedek óta a legnagyobb sztárokat szerződteti.

Az új tulajdonos gyökeres változásokat hoz Manchesterbe

Ratcliffe szerint az elsődleges feladata azonban az, hogy megtalálja a megfelelő szakembereket, és legjobb döntéseket hozza a klubnál.

"Az első dolog, amit meg kell tenned, hogy a megfelelő embereket hozod a megfelelő területre, hogy irányítsák a klubot. Aztán gondoskodnunk kell a megfelelő toborzásról, hiszen egy futballklub működtetésének nagyon fontos része az új játékosok keresése, felfedezése” – mutatott rá. 

A United év elején nevezte ki Omar Berradat az új vezérigazgatónak, aki korábban a Manchester Citynél dolgozott, valamint megállapodtak a Newcastle United sportigazgatójával, Dan Ashworh-tel is.

"Hinni kell abban, hogy ha a Manchester Unitednél minden részletet rendben találunk, vagyis mindenhol a megfelelő ember fog dolgozni, a megfelelő dolgokat csináljuk a megfelelő környezetben, akkor az eredmények is jönni fognak. Ezek a dolgok jelenleg nem stimmelnek a Manchester Unitednél, ahogy azt korábban nagyon világosan elmondtuk. De ez egy folyamat, nem olyan, mint a villanykapcsoló, sokkal hosszabb utat kell megtenni a sikerekig" – jelentette ki Ratcliffe.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.