Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken felkészülési mérkőzést játszik Törökország ellen a Puskás Arénában. Ezen a mérkőzésen Marco Rossi együttese történelmet írhat, ugyanis 2000 óta most léphet pályára a legértékesebbnek tartott magyar kezdőcsapat.

A magyar válogatott becsült piaci értéke az elmút években jelentősen emelkedett. Amikor Marco Rossi 2018-ban átvette a nemzeti együttes irányítását, a csapat bő keretébe bekerülő játékosok összértéke 73.8 millió euró volt, mostanra viszont ez a szám 165 millióra nőtt. Ezzel a tendenciával párhuzamos Szoboszlai Dominik értékének növekedése, aki 2018 nyarán a Red Bull Salzburg játékosként 1 millió eurót ért, majd a legnagyobb ugrás tavaly következett be, amikor leigazolta a Liverpool. 

A Lipcsében alapemberré váló középpályás értékét 50 millió euróra taksálta a Transfermarkt piaci portál, aztán ez az összeg 70 millióra emelkedett - ennyiért szerződtette az angol sztárcsapat.

magyar fociválogatott
A magyar fociválogatott történelmet írhat a törökök ellen
Fotó: photo: [ Sandor Csudai ]

A legértékesebb magyar válogatott léphet pályára a törökök ellen

A magyar válogatott csapatkapitánya jelenleg 75 millió eurót ér, rajta kívül pedig az utóbbi években Willi Orbán, Kerkez Milos, Sallai Roland, Gazdag Dániel és a Ferencvárosban remeklő Varga Barnabás értéke nőtt jelentősen. Amennyiben Marco Rossi a Transfermarkt adatai alapján állítaná össze csapatát a törökök elleni felkészülési meccsen, tehát ha a 

Gulácsi Péter - Willi Orbán, Dárdai Márton, Szalai Attila - Bolla Bendegúz, Schäfer András, Callum Styles, Kerkez Milos - Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Gazdag Dániel

tizenegynek szavazna bizalmat, akkor egy 149,3 millió euróra becsült csapattal léphetne pályára a válogatott - számolt be róla a Nemzeti Sport.

Ebben az esetben a várható kezdőcsapat csaknem ötször annyit érne, mint a 2016-os Eb-keret, amelyet 8 évvel ezelőtt 29 millió euróra becsültek. Amióta a Transfermarkt portál számon tartja a játékosok becsült piaci értékét, tehát 2000 óta most léphet pályára a legértékesebbnek tartott magyar kezdőcsapat.

A magyar válogatott március 22-én, pénteken 20:45-től játszik felkészülési meccset Törökország ellen a Puskás Arénában, a mérkőzésről az Origo Sport élőben tudósít.