Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy leontják a Manchester United legendás stadionját, az Old Traffordot. A lehetőségek mérlegelésére Lord Sebastian Coe vezetésével bizottságot hoztak létre.

Sir Jim Ratcliffe vezetésével nemrég 25 százalékos részesedést szerzett az INEOS a Manchester United csapatában. Az üzletember eltökélt célja a csapat, a klub és ezzel együtt a stadion fejlesztése. Közös munkacsoport jött létre, amit Lord Sebastian Coe, az Atlétikai Világszövetség elnöke vezet, aki korábban a londoni olimpia szervezésében vett részt. Többek között a manchesteri polgármester és a klub korábbi focistája, Gary Neville is a döntéshozók között van.

Új otthonba költözhet a Manchester United
Fotó: Darren Staples / AFP

A legnagyobb kérdés az, hogy a meglévő stadion újítják és bővítik vagy újat építenek a régi mellett. Most úgy tűnik, az utóbbira van komolyabb esély, ugyanis egy olyan régiós stadiont szeretnének létrehozni, ami nem csak a Manchester United otthona lenne, hanem kupadöntőket is rendeznének, ezzel ellensúlyozva a londoni „függést”. A Manchester United tulajdonában áll az Old Trafford környékének egy nagyobb része, így minden bizonnyal a régi stadion szomszédságában húznák fel az új épületet, kérdés, mit szólnának ehhez a szurkolók.

Ratcliffe elmondta, hogy a területfejlesztésre hatalmas szüksége van a városnak, a stadiont pedig a klub és egy amolyan közösségi finanszírozás közösen állná.