Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén a magyar bajnok Ferencváros két hatalmas védelmi hibának és Varga Barnabás góljának is köszönhetően végül 3-0-ra nyert a sereghajtó Mezőkövesd otthonában, ezzel a Fradi tovább növelte előnyét a tabella élén.

A Paks délutáni vereségével a Fradi az NB I első helyén várhatta a Mezőkövesd elleni meccset, Dejan Sztankovics vezetőedző pedig több alapemberét – köztük a magyar válogatott Dibusz Dénest és Varga Barnabást – pihentette az idegenbeli találkozó elején.

DRAZIC, Stefan
Stefan Drazic, a Mezõkövesd (b) és Habib Maiga, a Ferencváros játékosa
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A mérkőzés elején a Mezőkövesd birtokolta többet a labdát, igazán nagy helyzet viszont egyik csapat előtt sem adódott a 15. percig, amikor Kristoffer Zachariassen találta el a jobb oldali kapufát. Nem sokkal később Stjepan Loncar fejesét védte bravúrral Riccardo Piscitelli, ám a bosnyák játékos nem sokáig szomorkodhatott. Egy labdaszerzés után 

Kenan Kodro passza még pontatlan volt, de Andrej Lukic éppen az ellenfeléhez gurított, Loncar pedig nem hibázott közelről.

Loncar újabb góljával eldőlt a Mezőkövesd-Fradi mérkőzés

A második félidő elején megint egy védelmi hiba után talált be Loncar, ezúttal Marquinhos első rossz passza után segítette ki a Ferencváros támadóját a mezőkövesdi védelem, a 27 éves bosnyák középpályás pedig 

16 méterről megszerezte a második gólját a mérkőzésen.

Az újabb gól után a Mezőkövesd játéka még inkább visszaesett, a Ferencváros pedig uralta a játékot. Sztankovics többet is cserélt, köztük Varga és Pászka Lóránd is pályára lépett, de a legnagyobb lehetőség megint a Loncar-Marquinhos páros előtt adódott – ezúttal előbbi beadásából utóbbi fejese csattant a felsőlécen. A 78. percben aztán ők ketten is elhagyták a pályát, helyettük Edgar Szevikjan és (november óta először) Adama Traoré állt be.

A 85. percben aztán a góllövőlistát vezető Varga Barnabás is betalált, 

Mohamed Ali Ben Romdán lövését még védte a kapus, a kipattanót viszont Varga kapásból a bal alsó sarokba rúgta. Szevikjan előtt volt esély a negyedik gól megszerzésére is, de végül maradt a 3-0-s fővárosi győzelem.

A Fradi a sikerével ötpontosra növelte az előnyét a Pakssal szemben, ráadásul az NB I címvédője egy meccsel kevesebbet játszott Bognár György csapatához képest, akit jövő vasárnap fogad a Groupama Arénában. A Mezőkövesd pedig maradt az utolsó helyen, 12 pontra a bennmaradást érő 10. pozíciótól.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
gólszerző: Loncar (38., 51.), Varga (85.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek