Vágólapra másolva!
Az észak- és közép-amerikai labdarúgó-válogatottak számára megrendezett CONCACAF Nemzetek Ligája rájátszásának elődöntőjéből az Egyesült Államok hosszabbítás után, Mexikó könnyed győzelemmel jutott be a fináléba.

A texasi négyes döntő első mérkőzésén a házigazda Egyesült Államok a 30. másodpercben került hátrányba, majd még a 90+5. percben is 1-0-s vesztésre állt Jamaica válogatottja ellen. Ám az utolsó másodpercekben egy szögletet követően Cory Burke fejéről szerencsétlenül a saját kapujába pattant a labda, így az amerikaiak hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadásban aztán Haji Wright volt a hős, aki két gólt is szerzett, így 3-1-es győzelemre vezette a hazaiakat a Nemzetek Ligája első elődöntőjében.

CONCACAF Nemzetek Ligája, Jamaica, Egyesült Államok, válogatott, amerikai, Haji Wright, gól
Haji Wright (14) góljai döntötték el a meccset
Fotó: Orlando SIERRA / AFP

A másik elődöntőben Mexikó magabiztosan, 3-0-ra győzött a panamai válogatott ellen, Jaime Lozano együttese már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

A bronzmérkőzésre és a döntőre magyar idő szerint hétfőn hajnalban kerül sor. 

Az Egyesült Államok a CONCACAF Nemzetek Ligája mindkét eddigi kiírását megnyerte, 2021-ben Mexikót, 2023-ban Kanadát legyőzve a hazai fináléban. 

Panama és Jamaica egyaránt az első NL-dobogójáért küzdhet majd meg a harmadik helyért vívott mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek