Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 22. fordulójában az Újpest odahaza 5-0-ra kikapott a Ferencváros csapatától a múlt vasárnapi derbin. Az egyik hazai drukker súlyosan megsérült az egyik pirotechnikai eszköztől, a 16 éves fiú súlyos orvosi beavatkozásra szorul.

A 16 éves újpesti szurkolónak a derbin egy parázs bepattant a ruhájába, ami kigyulladt. „Szétégett a nyaka” – írta az a 15 éves osztálytársa, aki a nála levő üdítővel oltotta el a tüzet. A drukkert kórházba szállították, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett – többek között a nyaka, a hasa és a lába égett meg. A fiú édesanyja a Borsnak elmondta, mennyire hálás az okos iskolatársnak a lélekjelenlétéért.

Újpest, szurkolók
Megégett az egyik újpesti szurkoló a vesztes derbin
Fotó: X

Műtét vár a 16 éves Újpest-szurkolóra

„Könnyen lehet, hogy ha nincs ott a barátja, még nagyobb baj történik. A gyermekem osztálytársának ugyanis volt annyi lélekjelenléte, hogy nem esett pánikba, hanem azonnal elkezdte oltani a fiam ruházatát a náluk lévő üdítővel. Miután ezt megtette, a lelátóról a szögletzászlóhoz siettek, hogy megkeressék a mentősöket – nyilatkozta a 16 éves, meg nem nevezett fiú édesanyja, aki a családdal együtt nehezen viseli a történteket. – Nem mondanám, hogy jobban vagyunk. A mindennapi dolgok most jönnek elő. 

Egy kamasznak nehéz hozzászoknia, hogy újra a szüleinek kell felhúzni a zokniját, cipőjét, a mosakodásról, hajmosásról nem is beszélve. 

A sebe ráadásul folyamatosan nedvedzik, húzódik. Nehezek a mindennapok, de ő mindig pozitív, mindent jól visel.

A fiamat sajnos műteni kell. Romokban vagyunk. A gyermekem viszont nem esett kétségbe. A jövő héten plasztikai sebész műti majd" 

– zárta a nyilatkozatát az édesanya.

Kapcsolódó cikkek