Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a Groupama Arénában, ez pedig azt jelenti, hogy Hornyák Zsolt együttese az idei szezonban már egész biztos veretlen marad a Fradi ellen.

A Fradi útban a 35. bajnoki cím felé

A címvédő és listavezető Ferencváros remek előjelekkel várhatta a Puskás Akadémia elleni meccset. Dejan Sztankovics együttese az NB I tavasz szezonjában mind a hat bajnokiját megnyerte, ráadásul az őszi bajnok Paksi is elkezdett pontokat hullajtani, így a fővárosi csapat múlt hétvégén újra a tabella élére állt. A zöld-fehérek a felcsútiak ellen újabb nagy lépést tehettek a 35. bajnoki címük felé, ugyanis a Paks szombaton kikapott Diósgyőrben, így egy esetleges Fradi-győzelemmel tovább nőhetett volna a távolság a két bajnokaspiráns között. 

VARGA Barnabás
Az előző fordulóban Varga Barnabás két góllal eldöntötte a Vidi elleni rangadót
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A találkozó esélyese toronymagasan a Fradi volt és nem csak a remek formája miatt, hanem mert a felcsúti csapat borzalmas tavaszt produkál. A Puskás Akadémia az eddigi hét tavaszi bajnoki meccséből csak kettőt tudott nyerni, azt is a kiesés elől menekülő Kisvárda és az újonc MTK ellen.

A találkozónak komoly pikantériát adott, hogy az idei szezonban a Puskás Akadémia volt az egyetlen csapat, amelyet a Fradi még nem tudott legyőzni bajnoki meccsen. Ráadásul egy esetleges vendéggyőzelemmel Hornyák Zsolt csapata sorozatban a harmadik meccsét nyerhette volna meg a Groupama Arénában. 

A folytatásban is támadásban maradt a Ferencváros, a 11. percben pedig úgy tűnt, büntetőt kaphat a bajnokcsapat. Eldar Civic balról belőtt labdájára Stjepan Loncar akarta megjátszani a kapu előtt, azonban a Fradi középpályása hatalmasat esett a lengyel Wojciech Golla szorításában, Bogár Gergő pedig azonnal a 11-es pontra mutatott. A videószobában azonban a játékvezető fülére szóltak, hogy nézze vissza esetet, majd a háromperces közjáték után Bogár úgy ítélte meg, hogy Golla nem ért hozzá Loncarhoz, így elmaradt a büntető.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de érezhető volt a feszültség, mert mindkét oldalon voltak kemény belépők. Az újabb komoly helyzetre egészen a 32. percig kellett várni. Ekkor Civic tekert be balról középre egy labdát, a remek ütemben érkező Varga Barnabás pedig nyolc méterről a bal kapufa mellé csúsztatott.

Hat perccel később aztán már a Puskás Akadémiának is volt egy óriási ziccere. 

Jonathan Levi kapott egy átadást a félpályánál, megindult a kapu felé és egy elképesztő szólóval átverekedte magát a teljes ferencvárosi védelmen, a végén már csak Dibusz Dénessel állt szemben, azonban a magyar válogatott kapus gyönyörű mozdulattal védte a svéd támadó 16 méteres lövését. 

Dibusz Dénes volt az első félidő legszebb védése
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hosszabbításban aztán kisebb csetepaté alakult ki a Puskás Akadémia tizenhatosán belül. Történt ugyanis, hogy Luciano Slagveer elpöckölte a labdát Loncar lábáról, a Fradi középpályása pedig belerúgott a holland játékos sarkába, mégis eljátszotta, hogy őt bántották. Bogár Gergő azonban nem ítélt büntetőt, majd amikor a felcsúti játékosok számonkérték Loncart, akkor a Fradi játékosa rekordidő alatt meggyógyult és beszállt a lökdösődésbe. 

A Fradi ugyan többet birtokolta a labdát az első félidőben, azonban Dejan Sztankovics korántsem lehetett elégedett, ugyanis a szünetben kettőt is cserélt a szerb mester. Kristoffer Zachariassen és Botka Endre lejött, a helyükre Cebrail Makreckis és Kenan Kodro állt be, utóbbi érkezése azt vetítette előre, hogy a Fradi átáll kétcsatáros játékra. 

Lamin Colley az első félidőben rengeteget harcolt a Fradi védőivel
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fradinak szüksége is volt a támadóerőre, ugyanis a második félidő első percében azonnal hátrányba került. 

Egy előrevágott labdát kellett volna csak elrúgni, azonban Henry Wingo utolsó emberként lyukat rúgott, így a gambiai Lamin Colley kiléphetett ziccerben, és 14 méterről magabiztosan a bal alsóba belsőzött (0-1). 

A bekapott gól után a Fradi ment előre, többet is birtokolta a labdát, de nem találta a fogást a Puskás Akadémia remekül megszervezett védekezésén. A 66. percben aztán közel került a Fradi az egyenlítéshez. Egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégcsapat védői, a labda a gólnál hatalmas hibázó Wingo elé került, aki 17 méterről egy pattanás után lőtt, a labdája azonban néhány centivel elkerülte a bal felső sarkot. 

A 69. percben újabb nagy lehetőséget hagyott ki a Fradi. 

Egy bal oldali beadás után a hosszún érkező Civic elé került a labda, a bosnyák védő ráfordulásból lőtt hét méterről, de a 19 éves Pécsi Ármin bravúrral védeni tudott. 

A 77. percben viszont már a Puskás tehetséges kapusa is tehetetlen volt. 

Mohamed Ben Romdhane kapott egy kiugratást, a tunéziai középpályás keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, amiről Varga Barnabás ugyan lemaradt, de a hosszú érkező Marquinhos elérte, és becsúszva a bal alsóba kotorta azt (1-1). 

Úgy tűnt, a hajrában a Fradi megy majd a győzelemért, azonban a 82. percben kis híján a Puskás Akadémia nyerte meg a meccset. Egy szöglet után Varga Barnabás maradt lent a földön, azonban a felcsúti játékosok nem állt meg, végül a kapu előtti kavarodás végén Jakub Plsek lőtt nyolc méterről kapura, de Dibusz Dénes lábbal védett egy hatalmasat és a bal kapufára rúgta a labdát.

Az utolsó szűk negyedórában a zöld-fehérek mentek előre a győztes gólért, többnyire beadásokkal próbálkoztak, de nem tudták megtalálni Varga Barnabás fejét. A 92. percben még Kenan Kodrónak volt egy helyzete, de a Fradi támadója éles szögből a kivetődő Pécsi Árminba lőtte a labdát, így maradt a döntetlen. 

OTP Bank Liga, 25. forduló: 
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0) 
Groupama Aréna, 12 107 néző v.: Bogár
FTC: Dibusz - Botka (Makreckis, a szünetben), Wingo (Szevikjan 76.), Cissé, Civic - Loncar (Ben Romdan, 63.), Abu Fani, Maiga - Loncar, Marquinhos, Varga B., Zachariassen (Kodro, a szünetben)
Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. - Plsek (Soisalo, 94.), Levi (Favorov, 71.), Szolnoki - Komáromi (Batik, 86.), Colley (Nissila, 86.), Slagveer (Brandon, 71.)
gólszerzők: Marquinhos (77.), illetve Colley (46.)
sárga lap: Botka (30.), Loncar (49.), Varga B. (53.), Abu Fani (78.), illetve Colley (28.), Nagy Zs. (49.), Maceiras (88.), Brandon (96.)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.