Vágólapra másolva!
Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union 2-2-es döntetlent ért el az Austin FC otthonában az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS).

Gazdag nem tud hibázni, rekordot döntött az MLS-ben

A magyar idő szerinti vasárnap hajnalban rendezett találkozón a magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára és a 13. percben egy kezezés miatt megítélt tizenegyesből szerzett vezetést a csapatának. 

Gazdag szezonbeli harmadik meccsén a második gólját szerezte, a Philadelphia honlapja szerint pedig az MLS történetében ő lett az első játékos, aki az első 20 büntetőjét gólra váltotta.

Bár a Philadelphia Union irányította a meccset, a fordulás után két perc alatt fordítani tudott a házigazda. A 64. percben Mikael Uhre góljával egyenlített az Union, és végül döntetlenre mentette a mérkőzést. A hajrában sárga lapot kapó Gazdag végig játszotta a meccset. Csapata az északi főcsoport 13. helyén áll jelenleg.

Sallóiék először nyertek

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City odahaza hátrányból fordítva 2-1-re nyert a San Jose ellen. A négyszeres magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára, a hajrában sárga lapot kapott, a 88. percben pedig lecserélték. A Sporting három döntetlen után először tudott nyerni a szezonban. Sallóiék jelenleg a nyugati főcsoport rájátszást érő 6. helyén állnak.