Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City vezetőedzője, Josep Guardiola 2022 decemberében kitette a csapat első keretéből Kalvin Phillipset, aki a katari világbajnokság alatt elveszítette a fittségét. Phillips a történtek után teljesen összetört, így Guardiola eléggé elkésve, csak most hétfőn, azaz 14 hónap elteltével, egy sajtótájékoztatón kért tőle először nyilvánosan bocsánatot.

A katari vb-n mindössze néhány percet játszott az angol válogatottban Kalvin Phillips, majd miután visszatért Manchesterbe, Pep Guardiola száműzte a keretből. „Nem sérült meg, túlsúllyal érkezett vissza. Nem volt elég fitt ahhoz, hogy eddzen és játsszon. Ha készen áll, játszani fog, mert szükségünk van rá" – nyilatkozta akkor a spanyol vezetőedző Phillipsről. A 28 éves, 31-szeres angol válogatott középpályás 2022 nyarán, 42 millió fontért érkezett a Cityhez, az ominózus esetnek is köszönhetően viszont mindössze 16 bajnokin – többségében azokon is csereként – lépett pályára a csapat színeiben, ezért januárban kölcsönben a West Ham United együtteséhez igazolt.

Kalvin Phillips, Manchester City, Pep Guardiola
Pep Guardiola megjegyzése teljesen összetörte Kalvin Phillipset
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Kalvin Phillips a napokban, egy interjúban elárulta, hogy 

Guardiola szavai „nagyon megtörték" az önbizalmát, és elárulta, hogy a családja különösen boldogtalan volt miatta. 

„Ez csak egy félreértés volt, és azt hiszem, [Guardiola] nagyon frusztrált volt amiatt, hogy 1,5 kg-mal nagyobb testsúllyal tértem vissza." – nyilatkozta Phillips.

Bocsánatot kért Guardiola – 14 hónap után

Phillips életére tehát óriási hatással volt Guardiola kritikája, és sokat segített volna rajta egy nyilvános bocsánatkérés. Ezt végül meg is kapta, de 

14 hónap késéssel, amely idő alatt minden megváltozott a játékos körül. 

A Manchester City kedd esti, Brentford elleni Premier League-mérkőzése előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón ugyanis szóba kerültek a történtek, Pep Guardiola pedig elismerte, hogy már megbánta, amit mondott.

„Igen, mostanra megbántam. Nyolc év alatt egyszer egy ilyet talán meg lehet tenni... De 

már nagyon sajnálom, bocsánatot kérek tőle

 – mondta Guardiola. – Beszéltem vele, mielőtt [a megjegyzést tettem], mert soha nem beszélek nyilvánosan a csapatról,  vagy ebben az esetben a játékosról azelőtt, hogy velük beszélnék.

Kapcsolódó cikkek