Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique de Marseille kirúgta vezetőedzőjét, az olasz Gennaro Gattusót.

Szeptember végén nevezték ki az Olympique de Marseille élére Gennaro Gattusót, de az olasz szakemberrel kifejezetten gyengén szerepelt a csapat a 2023/2024-es idényben. Az együttes a francia bajnokságban 22 forduló után csak a 9. helyen szerénykedik, tehát jelenleg nem áll európai kupaszereplést érő helyen, az élvonalban már 6 meccs óta nyeretlen. A Marseille a Francia Kupából már kiesett, az Európa-ligában pedig azért küzd, hogy bejusson az egyenes kieséses szakaszba, a rájátszás első meccsén 2-2-es döntetlent játszott a Sahtar Donyeckkel.

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattusót kirúgták a Marseille-től
Fotó: AFP (Photo by FRED TANNEAU / AFP)

Újabb csapattól rúgták ki Gennaro Gattusót

A játékosként világbajnok és kétszeres BL-győztes Gattuso ezt megelőzően többek között a Valencia, a Napoli és egykori csapata, az AC Milan együttesét is irányította, ám jelentős sikereket nem igazán ért el edzőként.

A 2019/2020-as idényben a nápolyi sztárcsapattal Olasz Kupát nyert, ez az egyetlen eddigi trófeája vezetőedzői pályafutása során.

Gattuso irányításával a Marseille idén csak egy mérkőzést nyert, a hullámvölgybe került francia csapat rossz formáján nem tudott változtatni, ezért a klub vezetősége úgy döntött, inkább megválik tőle.