Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a Bochum elleni bajnoki előtt a játékosait hibáztatta, amikor nem hozzák elégszer játékba az egyre elégedetlenebb Harry Kane-t, akinek az utóbbi időben erősen visszaesett a formája.

Harry Kane szenzációsan kezdett a Bundesligában, sorra döntötte meg a gólrekordokat, mióta tavaly nyáron a Bayern Münchenbe igazolt, azonban a szezon végére könnyen rémálommá válhat számára a klubváltás. A Bayern négy nap leforgása alatt két fontos meccset bukott el, előbb a bajnoki címért folytatott csatában a Bayer Leverkusen ellen maradt alul, majd a Lazio elleni kapott ki a Bajnokok Ligája-párharc első mérkőzésén. Az csalódást keltő eredményekben a 21 meccsen 24 bajnoki gólnál járó Harry Kane-nek is van szerepe, mivel az angol válogatott csatár formája jelentősen visszaesett, legutóbbi két meccsén kapura sem lőtt. 

Lazio v FC Bayern München, Harry Kane
Harry Kane szenved Münchenben
Fotó: NurPhoto via AFP

"Harrynek nincs szüksége rám. Tud vigyázni magára. Tudja, hogy mit csinál, és nem elégedett azzal, ahogy az elmúlt találkozókon játékba hozták a többiek. Mi sem. 

Hihetetlen gólokat képes lőni az edzéseken. Világklasszis. Azonban a mérkőzéseken kevés lehetőséget teremtünk a számára. Ritkán láttam ekkora különbséget abban a tekintetben, hogy egy játékos mit tud a pályán nyújtani az edzéseken és a meccseken"

 – mondta a bajorok vezetőedzője, Thomas Tuchel.

A listavezető Leverkusen már nyolc ponttal vezetetti a tabellát, egy újabb vereséggel pedig nagyon nehéz helyzetbe kerülne a Bayern München a bajnoki címért folytatott csatában. Ráadásul egy esetleges Bochum elleni fiaskó óriási kudarc lenne a német rekordbajnok számára, hiszen 2015 óta nem fordult elő, hogy sorozatban háromszor is kikapjon a Bundesligában.