Vágólapra másolva!
Pireuszban a görög sztárcsapat, az Olimpiakosz ellen kezdi meg sorozatban a második kupatavaszát a Ferencváros, amelyik szerdán délután meg is érkezett a görög fővárosba, és a Karaiszkakisz Stadionban mindjárt meg is tartotta az ilyenkor kötelezően előírt sajtótájékoztatóját.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Athénból.

Három tavaszi bajnoki győzelemmel, magabiztosan készülhet a Ferencváros a görög Olimpiakosz Pireusz elleni Konferencia-liga rájátszásra.

Dejan Sztankovics elmondta, nagyon nehéz egy olyan meccsre készülni, ahol az ellenfelet egy frissen kinevezett edző irányítja. Ráadásul a Sevillával Euroliga-győztes José Luis Mendilibár mellett szól a nagyobb rutin. "Harminc év rutinja van velem szemben, 1994 óta van a szakmában, még Zvezda-játékosként is emlékszem rá. 

Az elmúlt hónapokban nagyon kicserélődött a csapat kerete, azaz nem volt könnyű a felkészülés. De az biztos, hogy Olimpiakosz egy nagyon erős, nagyon gyors csapat, ráadásul biztosan nagyon készülnek rá, hogy újra szurkolók előtt játszhatnak. De bennünket is motivál a várható atmoszféra,

 én pedig egy nagyon koncentrált, fegyelmezett játékot várok el a csapatomtól" - mondta a Fradi vezetőedzője.

Fradi, Foci, Labdarúgás, Football, edzés, Ferencvárosi, TC, 2024.02.14.,  Népligeti, edzőközpont,
Dejan Sztankovics, a Fradi edzője nem volt könnyű helyzetben a felkészülés során
Fotó:  Origo - Csudai Sándor 

"Edzőként nagyon komoly kihívás lesz számomra a holnapi meccs, de pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk, és én bízom a csapatomban, hiszen 25 játékosom van, akik egytől-egyig készen állnak a harcra" - jelentette ki Sztankovics, aki azt is elmondta, beszélt a fiával, aki az UEFA ifjúsági Bajnokok Ligájában lépett pályára kedden több mint ötezer néző előtt az Olimpiakosz ellen.

Arra, hogy Mendilibar edzőként az adott csapatával még soha nem veszített el mérkőzést, Sztankovics nevetve csak azt mondta, azok mind csak számok, statisztikák, amik a múltat mutatják, és csak arra jók, hogy átírják őket, hogy új történelmet írjunk.

"Tisztában vagyok az edzői munkájával, nagyon direkt, nagyon rendezett focit játszik labdával és labda nélkül is. Holnap nagyon komoly minőség lesz a pályán, de, ha lehetőségünk lesz rá, és miért ne lenne, akkor szeretnénk továbbjutni."

"Nyilván nem tudhatjuk pontosan, mi vár ránk, de felkészültünk, és képesek leszünk a száz százaléknál is többet adni, hogy elérjük a céljainkat. Ezért dolgoztunk, hogy ilyen meccseken szerepelhessünk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó meccs lesz, az ellenfelünket biztosan motiválni fogja az új edző személyes. Mi viszont egy családként fogunk holnap küzdeni" - mondta Cristian Ramírez, a Fradi védője. 

Úton Athénba a repülőgép kapitánya felolvasta a fia üzenetét, ami azzal kezdődött, hogy "meg se álljatok a döntőig", mutatva, hogy hatalmas a magyar szurkolók elvárásai.

Nem vagyok meglepve, a Ferencvárosnál mindig hatalmasak az elvárások, tisztában vagyunk vele, hogy milyen klubot képviselünk. Mindig egy fajta nyomás alatt állunk, és tisztában vagyunk vele, hogy az egész országot képviseljük ebben a sorozatban.

 Egyelőre szeretnénk lépésről lépésre haladni a célunk felé. Azt persze nem tudhatjuk, hogy mit hoz a holnapi meccs, de az egészen biztos, hogy mi száz százalékot fogunk nyújtani, hogy boldoggá tegyük a drukkereinket" - mondta Ramírez az Origo kérdésére.

A görög szurkolók több hónapos eltiltás után térhetnek vissza a lelátókra, így egészen biztos, hogy pokoli hangulat vár a Ferencvárosra.

RAMÍREZ, Cristian
Cristian Ramírez (b), mindkét kapu előtt fontos játékosa a Fradinak
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

"Szerintem mindenki nevében mondható, hogy örülünk, hogy szurkolók előtt játszhatunk, hiszen úgy egészen más minden egyes mérkőzés hangulata. Drukkerek nélkül egyetlen meccs sem az igazi, úgyhogy nagyon is motivál bennünket, hogy rengeteg drukker előtt játszhatunk. Tudom, hogy nekünk is sok szurkolónk lesz itt, ami még inkább motiválóan hat ránk"  - mondta erről a védő.

Az Olimpiakosz - Ferencváros Konferencia-liga mérkőzés csütörtökön hazai idő szerint 18.45-kor kezdődik, az Origo élő szöveges formában közvetíti a találkozót.