Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar bajnok Ferencváros egygólos vereséget szenvedett a görög Olimpiakosz otthonában a labdarúgó Konferencia-liga 16 közé jutásért zajló párharcának első mérkőzésén. A találkozó után Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitány értékelt az M4 Sport kamerája előtt. A magyar válogatott kapus egyébként a 406. tétmeccsén védett a Fradiban, ezzel pedig megdöntött egy elképesztő rekordot.

„Fájó a vereség, mert jól kezdtük a meccset, volt egy gólunk, ami pár centin múlt, de az első tíz-tizenöt perc arról szólt, hogy mi irányítottunk, bejött, amit elterveztünk. Ez után kiegyenlítődött a meccs, és volt, amikor fölényben volt az ellenfél” – kezdte az értékelést a Fradi csapatkapitánya. 

Dibusz Dénes az Olimpiakosz ellen is a Fradi legjobbja volt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Volt pár szép támadásunk, de utána érződött, hogy becsúszik pár hiba, nehezebben értünk vissza, a cserékkel tudtak frissíteni, kis fölénybe kerültek, a meccs végén pedig megszerezték a győztes gólt. Egy fokkal jobb a helyzet, mint tavaly a Leverkusen ellen. 

A rekordról igazából fogalmam sem volt, nem számoltam a meccseket, de örülök neki. Persze, az igazi kapott gól nélkül lett volna, de majd jövő héten talán meg tudjuk fordítani a párharcot

– tette hozzá Dibusz Dénes, aki a kapusként a 406. tétmeccsén védte a Fradi kapuját, ezzel a kapusok között klubrekorder lett a 34-szeres magyar bajnok csapatnál. 

A visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában.