Vágólapra másolva!
A lengyel labdarúgó-bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.

Az m4sport.hu szerdán számolt be a 29 éves csatár Chorzówba szerződéséről. A Ruch a kiesést jelentő, utolsó előtti helyen áll a 18 csapatos lengyel élvonalban, és legközelebb szombaton a listavezető Jagiellonia vendég lesz.

A lengyel klub szerdán a hivatalos közösségi oldalán jelentette be Novothny érkezését, amelyben ráadásul magyarul köszöntötte új szerzeményét.

A Ruch beszámolója szerint rövid távú szerződést kötöttek a felek, a 29 éves magyar játékos június 30-ig írt alá, de a kontraktus tartalmaz egy év hosszabbítási opciót is.

"Örülök, hogy ide igazolhattam. Az edzővel már volt szerencsém beszélni. Felhívott, és mondta, hogy a csapatnak pont egy olyan csatárra lenne szüksége, mint amilyen én vagyok. Rengeteg videót megnéztem a YouTube-on a csapatról, még a legutóbbi Legia elleni meccset is láttam. A szurkolók elképesztő hangulatot csináltak a stadionban. Alig várom, hogy előttük játszhassak. Egy ilyen klubnak az élvonalban kell maradnia. Ebben szeretnék segíteni" – nyilatkozta Novothny a szerződése aláírása után.