Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Lazio hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Lecce csapatát. A találkozó egy megható jelenettel kezdődött, ugyanis a római csapat szurkolói egy transzparenssel üzentek a csapat korábbi edzőjének, svéd Sven-Göran Erikssonnak, aki a napokban jelentette be, hogy súlyos rákbetegséggel küzd.

"A csata elkezdődött. Mr Sven, mi veled vagyunk!" - írták a Lazio-ultrák, akiknek gyönyörű emlékei vannak a svéd mesterről, hiszen a római csapat 2000-ben bajnoki címet nyert a vezetésével, mellette pedig két Olasz Kupát, két Olasz Szuperkupát, egy Kupagyőztesek Európa Kupáját és egy Európai Szuperkupát is nyert a Lazio a regnálása alatt.

A csata elkezdődött. Mr Sven, mi veled vagyunk! Forrás: Esto es Fútbol/Twitter

Eriksson 30 éves sem volt, amikor már a svéd élcsapat, a Degerfors edzője lett, majd az IFK Göteborggal megnyerte az 1982-82-es UEFA-kupát, ami egy csapásra sztáredzőt csinált belőle. Ezt követően olyan csapatok kispadján ült, mint a Benfica, az AS Roma, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria és a Manchester City.

Az angol válogatott kispadján öt év fél évet töltött 2001 és 2006 között. Beckhamék az ő vezetésével verték meg Münchenben 5-1-re a németeket, jutottak ki a 2002-es és a 2006-os világbajnokságra, de mindkét tornán a negyeddöntőben búcsúztak, ami komoly csalódást jelentett.