Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik tavaly nyári érkezése valósággal szárnyakat adott az előző szezonban önmagához képest elég halványan szereplő Liverpoolnak.

A magyar válogatott csapatkapitányát tavaly nyáron 70 millió euróért igazolta le Jürgen Klopp csapata az RB Leipzigtől. A Poolnak komoly szüksége volt az erősítésre, hiszen 2023 nyarán csak az ötödik helyen zárta a bajnokságot 22 ponttal lemaradva a bajnok Manchester City mögött. Szoboszlai érkezésével azonban minden megváltozott.

Szoboszlai Dominik érkezésével szárnyakat kapott a Liverpool Forrás: AFP/Paul Ellis

Míg tavaly ilyenkor 20 bajnokin csupán 32 pontot gyűjtött a Pool,

addig most 45 ponttal vezeti a bajnokságot! Ráadásul az akkor 36 góllal szemben már 43 találatot szereztek,

miközben csak 18 gólt kaptak, szemben a tavalyi 25-tel, mutat rá a Bors cikke. A bajnokságban egyetlen veresége van a csapatnak: szeptember 30-án a Tottenham otthonában kaptak ki a szezon eddigi legbotrányosabb meccsén.

A csapat emellett elődöntőbe jutott a Ligkupában, ahol tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, tartalékosan is simán nyerte a csoportját az Európa-ligában, az FA-kupában pedig még csak január 7-én kezdi meg a szereplését az Arsenal ellen.

Ebből a nagyszerű szezonból pedig Szoboszlai Dominik is alaposan kiveszi a részét. A középpályás azonnal beverekedte magát a kezdőcsapatba,

a bajnokságban mind a 20 találkozón játszott, ebből 19-szer az első perctől kezdve a pályán volt.

A második helyen álló Aston Villa és a Sheffield United ellen gólt lőtt, emellett három gólpasszt is kiosztott. A Ligakupa menetelésben szintén nagy szerepet játszik, ott a Leicester City és a West Ham United ellen lőtt egy-egy bombagólt. Nem véletlen, hogy értéke fél év alatt 50 millió euróról (19 milliárd forint) 75 millió euróra (28 milliárd forint) emelkedett.