Vágólapra másolva!
A Real Madrid 4-2-re kikapott az Atlético Madridtól, így kiesett a labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjében. A Real brazil sztárfocistája, Vinícius Jr azonban meglehetősen nehezen viselte érzelmileg, és a városi rivális kispadja előtt gúnyolódott.

A Barcelona elleni Spanyol Szuperkupa döntőben bő félóra alatt mesterhármast szerző Vinícius komoly kihívásokkal találta szemben magát a Metropolitanóban, mivel nem elég, hogy a Real Madrid kiesett a Király-kupa nyolcaddöntőjében, de még egy hatalmas pofont is kapott, miután az Atlético menedzserét, Digo Simeonét és a „Matracosok" szurkolóit provokálta. A Real először az első félidő végén egyenlített Jan Oblak öngóljával, majd Vinícius a hosszabbításban megpróbálta még jobban felhergelni a szurkolókat, amikor kis híján gólt szerzett 2-2-es állásnál.

Vinícius Jr. nem bírt magával, a szurkolókat provokálta Forrás: NurPhoto via AFP/Guillermo Martinez/NurPhoto/Guillermo Martinez

Noha a próbálkozása nem járt sikerrel, nem habozott kinyilvánítani a hazai közönségnek, mit gondol magáról, és az El Chiringuito beszámolója szerint a következőket ordibálta: "Nagyon jó vagyok, istenem!" - majd nagyképűen elsétált.

Talán a legkínosabb, hogy a csapattársa, Luka Modric világosította fel, hogy éppen a szurkolók provokációja miatt kapott sárga lapot. Majd néhány perccel később aztán Antoine Griezmann találatával már a piros-fehérek vezettek, a 119. percben pedig végleg eldöntötték a meccset és a továbbjutás kérdését.

A brazil támadó egyébként az ellenfél egyik játékosával, Rodrigo De Paullal is összetűzésbe került a meccsen. Vinícius büszkén mutogatta az argentinnak, hogy ő bizony a Real Madrid játékosa, mire a középpályás csattanós választ adott: "Én meg világbajnok vagy, és te?".