Vágólapra másolva!
Amikor a magyar labdarúgó-válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, Marco Rossi kijelentette, hogy csak olyan futballistákra számít a kontinenstornán, akik a klubjaikban rendszeresen játszanak. Volt olyan labdarúgó is, akinek egyenesen megmondta, váltania kell az Eb-szereplés érdekében. Ha jól belegondolunk, Marco Rossi is könnyen kényszerülhet megalkuvásra.

Nem mély Marco Rossi merítési lehetősége

Tavaly ősszel a sok sérülés miatt több kompromisszumot is kellett kötnie Marco Rossinak, amikor kulcsemberek hiányoztak a keretéből.

Marco Rossi nincs könnyű helyzetben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bár sikerült Bulgária és Montenegró ellen olyan eredményeket elérni, hogy meglegyen a csoport első helye és a kijutás a nyári németországi kontinenstornára, az pontosan látszott, hogy a kapitánynak nem mély a merítési lehetősége, az alapemberek mögött nem minden poszton vár bevetésre hasonló tudású futballista - írja a Magyar Nemzet.

A lap megkérdezte a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Egervári Sándort, hogyan vélekedik az ügyben.

"Persze, ki lehet mondani, hogy csak az jöhet a válogatottba, aki a klubjában sokat játszik, ám mindig akadnak kivételek, és

minden eset más és más. Az adott játékos képességei és a csapatban betöltött szerepe meghatározó ebből a szempontból.

Ha ezek kivételesek, illetve fontosak, a játékos minőségi csapatnál edzésben van, játékra alkalmas, akkor a korábban már bizonyított értékek miatt akkor is játszhat a válogatottban, ha a klubjában éppen mellőzik" - mondta Egervári Sándor, aki 2010 nyara és 2013 ősze között irányította a válogatottat.

Több példa is akadt a közelmúltban

A közelmúltból Szalai Ádám az, aki alátámasztja Egervári Sándor érvelését. A nemrég visszavonult csatár a Bundesligában, majd Svájcban is hol bekerült, hol nem az aktuális csapatába, ám Marco Rossi nemcsak meghívta a válogatottba, csapatkapitánynak is megtette, és mindig a legfőbb támaszának nevezte.

Nagy Ádám kihagyhatatlan Marco Rossinál, pedig a középpályás nem sok játékperccel dicsekedhet az olasz másodosztályú Pisa tagjaként. A szövetségi kapitány ezt nyilatkozta róla az Európa-bajnoki selejtezők lezárása után az M4 Sportnak:

Szerbiába, a belgrádi mérkőzésre úgy érkezett, hogy nem játszatja a klubcsapata, a Szerbia elleni hazai meccs óta nem játszik, vasárnap pedig szerintem a mezőny egyik legjobbja volt. Megkoronázta ezt a selejtezősorozatot, kívánom az összes játékosnak, hogy júniusig folyamatosan kapjanak játékperceket a csapatukban."

A Magyar Nemzet sorra vette azokat a játékosokat, akik kevesebb játéklehetőséghez jutnak a klubjaikban, ezekből pedig akadt példa bőven. Ezekből kiindulva talán kijelenthető, hogy Marco Rossi pontosan tudja, hogy a cél érdekében nem feltétlenül kell tartania magát szó szerint a saját ígéretéhez.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.