Gulácsi Péteréktől kirúgták, a Bayern München lecsapott rá

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT
(FILES) Leipzig's sport director Max Eberl is seen prior the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and Bayern Munich in Leipzig, eastern Germany on January 20, 2023. Leipzig has parted ways with sport director Max Eberl on September 29, 2023, on the eve of their clash with bayern Munich. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Eberl lesz a német labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Bayern München új sportigazgatója. A Lipcséből ősszel távozó szakember Christoph Freund helyét veszi át a poszton.

A Bayern az előző idény végén menesztette Hasan Salihamidzicot a sportigazgatói pozícióból, akinek a helyére Cristoph Freundot nevezték ki. Ám nem egészen fél év után ismét változtatnak a müncheniek: Max Eberl lesz az új sportigazgató. Eberl mintegy másfél évtizedig töltötte be ezt a posztot a Borussia Mönchengladbach csapatánál, majd 2022-ben az RB Leipzighez került – tavaly szeptemberben azonban Lipcsében felfüggesztették az 50 éves német szakembert.

Max Eberl lesz a Bayern új sportigazgatója Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Gulácsi Péter és Willi Orbán klubja akkor indoklásként azt írta, hogy Eberl nem állt ki az egyesület mellett, ez vezetett a döntéshez, nem pedig a keret kialakítása vagy a csapat eredményessége. A Bild és a Sky azonban azt írja, hogy a történtek ellenére

a rekordbajnok Bayern München úgy döntött, hogy ő lesz a megfelelő ember a bajor klub sportigazgatói posztjára.

Márciusban mutatkozhat be Münchenben Max Eberl

A hírek szerint hivatalosan februárban mutatják majd be Eberlt, aki

márciusban kezdheti meg a munkáját a Bayernnél.

A bajoroknak ugyanakkor majdnem 5 millió eurót kell fizetnie majd az RB Leipzignek, mert Max Eberl szerződését az RB Leipziggel hivatalosan még nem bontották fel, így az még 2026 nyaráig érvényes.

Nem egyedülálló, hogy valaki a Leipzigtől kerül a Bayernhez, az elmúlt években több ilyen játékos is volt: Joshua Kimmich, Marcel Sabitzer, Dayot Upamecano és Konrad Laimer is így tett.