Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott játékosa, Szalai Attila a téli átigazolási időszakban a Hoffenheimtől a Freiburghoz igazolt. A 26 éves védő a Werder Bremen ellen mutatkozott be új klubjában, és a meccsen egy nagy hibát vétett, amely következtében csapata gólt kapott. A mérkőzés után elképesztő kommentháború robbant ki a közösségi médiában, többen kritizálták, sokan viszont megvédték a magyar focistát.

Szalai Attila hibával mutatkozott be Freiburgban

Marco Rossi védelmének alapembere tavaly nyáron igazolt a Fenerbahce együttesétől a Bundesligában szereplő Hoffenheim csapatához, azonban kevés játéklehetőséget kapott, így télen ismét klubot váltott. Szalai Attila válogatottbeli csapattársa, Sallai Roland klubjához, a Freiburghoz szerződőtt, és a Werder Bremen elleni bajnokin a 71. percben állt be csereként. A 26 éves hátvéd az ellenfél 2-1-es vezetésénél, a 93. percben nagyot hibázott, ugyanis röviden adta haza a labdát, amelyre a Werder játékosa, Julian Malatini lecsapott és beállította a 3-1-es végeredményt.

Szalai Attila a Hoffenheim csapatától igazolt a Freiburghoz Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Hasan Bratic/Hasan Bratic

Szalai Attila ugyan vereséggel mutatkozott be új csapatában, de nem az ő hibája döntötte el a meccset, hiszen percekkel a lefújás előtt is már 2-1-re vezetett az ellenfél.

Botrányos kommentek Szalai Attila hibája után

A mérkőzés után elképesztő kommentháború robbant ki az interneten, a magyar válogatott focista kemény kritikákat kapott egyes szurkolóktól. "Szalai inkább maradt volna Hoffenheimben" - írta egy drukker.

vette észre a Metropol, milyen durván fogalmazott a csapat egyik dühös szurkolója.

A kritikusabb szurkolók mellett persze akadtak szép számmal olyan kommentelők, akik megvédték és biztatták a magyar focistát. "Fel a fejjel!", "Tanulj belőle és lépj tovább!", "Hibázni emberi dolog, főleg ilyen hosszú mellőzés után" - olvasható a pozitív hangvételű üzenetek között.

Szalait a csapattársai is a védelmükbe vették, kiemelve, hogy hasonló hiba szinte már mindenkivel előfordult, illetve nem ez a balszerencsés mozdulat döntötte el a találkozót.