Tíz perc alatt három gólt rúgott a DVTK a dán bajnokság élcsapatának

Diósgyőr, DVTK
A Diósgyőr megérdemelten szerezte meg a három pontot
Vágólapra másolva!
Az NB I hetedik helyén álló DVTK nem akármilyen meccsen játszott 3-3-as döntetlent a dán Superliga egyik legjobb csapatával a spanyolországi edzőtáborban.

A borsodi csapat hétfőn érkezett meg Spanyolországba, és Szergej Kuznyecov edző hétfőn délelőtt rögtön edzést vezényelt, kora este pedig az első felkészülési meccset is lejátszotta a csapat. A magyar csapat a legerősebb összeállításában kezdett, mindössze az lehetett szokatlan a piros-fehérek szurkolóinak, hogy a kapuban a télen Kazincbarcikáról érkezett Tóth Balázs áll, számol be a meccsről a Nemzeti Sport Online.

A Diósgyőr komoly tartásról tett tanúbizonyságot az Aarhaus ellen Forrás: HORVATH CSONGOR FOTORIPORTER +36305532457/Horvath Csongor

A vezetést a dánok szerezték meg, sőt, miközben a Diósgyőr sorra vezette a támadásokat és egy kapufát is lőtt, az a dán élvonal, a Superliga 4. helyén álló Aarhaus szünet előtt a második találatot is megszerezte. Félidőben nyolc helyen változtatott a DVTK, amelyik nem sokkal a fordulás után újabb gólt kapott, azaz már 3-0-ra vezetett az Aarhaus. A DVTK azonban nem tört össze, sőt 9 perc alatt egyenlített! Elton Acolatse előbb egy távoli lövéssel, majd egy belőtt büntetővel tette szorossá a meccset, Arigirisz Kampecisz pedig kiegyenlített.

A Diósgyőr január 26-ig tartózkodik Spanyolországban, ezalatt további négy edzőmérkőzést játszik. Legközelebb szerdán a spanyol Unión Estepona lesz az ellenfél, majd összecsap a Vancouver Whitecapsszel (január 20.), a Hammarbyval (január 24.) és a Topolyai SC-vel (január 24.) is.