Vágólapra másolva!
A Lipcse hétvégén a Frankfurt ellen lép pályára, a csapat edzője, Marco Rose a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón pedig külön beszélt Gulácsi Péterről.

Újra van remény?

Gulácsi Péter a Lipcse csapatkapitányaként szenvedett súlyos térdsérülést a Bajnokok Ligájában még 2022 őszén. A magyar válogatott kapus egy jó ideje már egészséges, de érthetően nem tudott visszakerülni a csapatba, miután a helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújt a Lipcse kapujában.

Gulácsi Péter újra reménykedhet? Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Gulácsiról korábban azt lehetett hallani, hogy a Red Bull családon belül más klubhoz kerülhet kölcsönbe, de Marco Rose szavai után könnyen lehet, hogy van még jövője Lipcsében.

Két egyforma kapus

„Átbeszéltük és közösen tisztáztuk a helyzetet a kapusok között. Janis Blaswich fog védeni a Frankfurt ellen, de

Ezzel együtt Janis nem mutatott gyengeséget, éppen ezért egyelőre nincs okunk kételkedni benne" – mondta Rose.

„Mindketten tudják, hogy nagyon közel vannak egymáshoz. Ennél kiélezettebb verseny nem is lehetne közöttük, ebből pedig mindketten profitálhatnak. Ennek ellenére nincsen szükségtelen nyomás senkin, szeretném kiemelni, hogy nem fogunk kapuskérdésről beszélni minden meccs után, minden elrontott passz vagy egy kis gyengeség után. Kivételes, kedvezményezett helyzetben vagyunk, ezt pedig a főszereplők remekül, pozitívan és profin kezeli. Elégedettek lehetünk és értékeljük, hogy két ilyen minőségű játékosunk van ezen a poszton" – tette hozzá Rose.

Willi Orbánnal kapcsolatban azt írja a lipcseiek hivatalos oldala, hogy egyéni edzéseket végez és a visszatérésén dolgozik.