Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Premier League 17. fordulójának rangadóján a Liverpool 0-0-s döntetlent játszott a Manchester Uniteddal az Anfielden. A találkozón a magyar válogatott Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára, azonban Jürgen Klopp a 61. percben lehozta a középpályást. A mértékadó goal.com szerint egyértelműen Szoboszlai és az urugayi Darwin Nunez lett a két bűnbak, amiért a Liverpool nem tudta legyőzni a Manchester Unitedot.

Hatalmas Liverpool-fölény

A mérkőzésen a Liverpool óriási fölényben játszott, 34-szer lőtt kapura, míg a Manchester United csak hat lövéssel próbálkozott. Az egyik oldalon tizenkét szöglet, a másikon nulla, a labdabirtoklás aránya pedig 69-31 százalék volt.

- mondta a meccs után Jürgen Klopp, a Liverpool edzője, míg a csapatkapitány Virgil Van Dijk azt emelte ki, hogy csak az egyik csapat akarta megnyerni a meccset.

Jürgen Klopp érthetően csalódott volt az eredmény miatt Forrás: AFP/Paul Ellis

Persze, az MU legendája, Roy Keane a Sky Sport stúdiójában azonnal visszatámadott, mondván a Liverpoolnak megvoltak a lehetőségei, de nem élt velük, és ennek semmi köze nincs a Manchester Unitedhez.

Szoboszlai legrosszabb meccse

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a goal.com nevű portál kemény kritikával illette Szoboszlai Dominiket és az uruguayi Darwin Núnezt. A mértékadó portál azt írta, hogy Szoboszlai csak árnyéka önmagának, ha a szezon eleji formáját nézzük, a kulcspasszai nem sikerültek, emiatt halt el a Liverpool sok ígéretes támadása. A portál a 10-es skáláján mindössze 3-as osztályzatot adott neki, ilyen rossz jegyet csak Darwin Nunez kapott még a csatársorból, aki a jellemzés szerint már jó ideje gólképtelen, továbbra is gyakran téved lesre, és feleslegesen reklamál, ahelyett, hogy futballozna.

Szoboszlai nem remekelt a Manchester United ellen Forrás: MTI/EPA/Adam Vaughan

A WhoScored.com osztályzataiban is Szoboszlai és Darwin Núnez kapta a legalacsonyabb minősítést, de itt közel sem lógnak ki olyan nagyon a csapatból. S ez így talán közelebb áll a valósághoz.

Szoboszlai értékelése a WhoScored.com oldalon Forrás: whoscored.com