Még a videóbíró is szabálytalan volt a Premier League újabb botránymeccsén

Burnley FC v Everton FC - Premier League EPL Season 2023-4 Soccer Saturday 16th December 2023 Burnley vs Everton Premier League Anthony Taylor match referee Burnley Everton Turf Moor Saturday 16th December 2023 Pat Scaasi MI News NurPhoto English football
Referee Anthony Taylor is giving a free kick during the Premier League match between Burnley and Everton at Turf Moor in Burnley, England, on December 16, 2023. (Photo by MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb botrány borzolja az angol futballdrukkerek idegeit, és az Aston Villa - Sheffield United meccsen már megint a VAR volt a főbűnös.

Mint arról péntek este beszámoltunk, az Aston Villa 15 győztes hazai meccs megvívása után nem tudta legyőzni a sereghajtó Sheffield United csapatát a Villa Parkban. A találkozón végig óriási fölényben futballozó Birminghamiek több tizenegyest is számon kérhettek Anthony Taylor játékvezetőn, de a legnagyobb botrány Leon Bailey 59. percben lőtt, de később érvénytelenített találatából lett.

Nem ez volt az első eset, hogy Anthony Taylor játékvezető nem állt a helyzet magaslatán Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A bíró hosszas videózás után, a sheffieldi kapus akadályozására hivatkozva nem adta meg a találatot. Csakhogy, mint arra a Magyar Nemzet cikke felhívja a figyelmet, a VAR már nem is vizsgálhatta volna ezt az esetet.

"...a VAR megszegte a saját szabályait. Az utólag lefújt szabálytalanság után ugyanis kétszer is gazdát cserélt a labda, a Premier League oldalán pedig világosan szerepel: „A VAR csak azt a támadási labdabirtoklási fázist vizsgálja, amelyik a büntetőhöz vagy a gólhoz vezetett" - írja a lap.

A Villa döntetlenje azt jelenti, hogy a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool az Arsenal legyőzésével biztosan az élről várhatja a karácsonyt.