Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta Lionel Messi egyik legjobb barátját, a 138-szoros uruguayi válogatott Luis Suárezt.

Miamiban Messi legjobb barátja

A 36 éves támadó legutóbb a brazil Grêmio csapatában futballozott, amelyben 53 meccsen 26 gólt lőtt és 17 gólpasszt adott, nem mellesleg a brazil bajnokság legjobb játékosának is megválasztották.

Luis Suárez újra együtt játszhat Lioenl Messivel Forrás: Inter Miami CF/Twitter

Az uruguayi támadónak most lejárt a szerződése, és beigazolódtak azokat a pletykák, amiket már hónapok óta hallani lehetett, miszerint követi legjobb barátját, a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messit Miamiba.

„Nagyon örülünk, hogy egy olyan kvalitású és szenvedélyes játékos csatlakozott a klubunkhoz, mint Luis.

- mondta David Beckham, az Inter Miami társtulajdonosa.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok az új kihívás miatt. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát, és

Mindent bele fogok adni, hogy örömet szerezzek a nagyszerű szurkolóknak, akikről rengeteget hallottam. Alig várom, hogy újra találkozzam a nagyszerű barátokkal és játékosokkal. Emellett alig várom, hogy megismerjem az új csapattársaimat és edzőimet" – mondta a legendás uruguayi támadó a szerződése aláírása után.

Alakul a Barcelona öregfiúk csapata?

Suárez európai légiósként 2014 és 2020 között az FC Barcelonában szerepelt, ahol Messivel együtt számos közös siker részese volt, így négyszeres spanyol bajnok és Király Kupa-győztes, kétszeres Szuperkupa-nyertes lett, emellett Bajnokok Ligáját, UEFA-szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert a katalán elitalakulattal. A 2015/16-os szezonban 40 góllal a La Liga gólkirálya lett.

David Beckhamnek komoly ambíció vannak az Inter Miamival. A legendás angol játékos úgy tűnik, fel akarja építeni a Barcelona öregfiúk csapatát Miamiban, hiszen Lionel Messi és Luis Suárez mellett a csapat tagja a Barca két másik legendája, Jordi Alba és Sergio Busquets is.