Az MTK edzője is a kecskeméti botránypályát kritizálta

Kecskemét, 2023. december 2. Zeke Márió, a Kecskemét (j) és Varju Benedek, az MTK (b) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Kecskeméti TE-MTK Budapest mérkőzésen Kecskeméten a Széktói Stadionban 2023. december 2-án. MTI/Bús Csaba
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában az MTK Budapest 2-1-re nyert a Kecskemét vendégeként. A találkozó ezúttal sem a futballról szólt, ugyanis a kecskeméti Széktói Stadion gyepszőnyege ezúttal is botrányos volt, amit az MTK edzője, Horváth Dávid ki is emelt, amikor csapata győzelmét értékelte.

„Nagyon fókuszáltan kellett készülnünk a meccsre, mert nem hagyhattuk figyelmen kívül az időjárást. Tudtuk, hogy a pálya talaja elég mély lesz, ennek szenteltük alá magát a mentális felkészítést, és a taktikai elemeket is. De inkább arra hívtuk fel a játéksok figyelmét, hogy a küzdőszellemnek maximálisnak kell lennie, ebben nem múlhatnak minket felül. A második labdákra nagyon kellett figyelni, illetve minden olyan dologra, ami fizikális játékot követel meg. Felnőttünk ebben a hazaiakhoz, pedig nekünk nem ez a fő profilunk. Változtatnunk kellett, de jól működött, főleg a második félidőben.

Jól dolgoztunk, jó munkát végeztünk – direkt ezekkel a szavakkal élek" – mondta a találkozó után Horváth Dávid, az MTK Budapest edzője.

Horváth Dávid, az MTK edzője Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu