Vágólapra másolva!
A labdarúgó ifjúsági Bajnokok Ligája csoportkörében fejelt góljával szerzett magának még nagyobb hírnevet Németh Hunor, akit a magyar futball egyik legnagyobb tehetségének tartanak. Sokan már Szoboszlai Dominikhez hasonlítják, és nem is alaptalanul.

A 2007-ben, Győrben született Németh Hunor gyermekkora óta Dániában él, és az ország legnagyobb klubjában, a Köbenhavnban nevelkedett. Noha még csak

16 éves, de már az U19-es mezőnyben futballozik, a bajnokságban és a BL-ben is alapemberként számolnak vele Koppenhágában.

Idén összesen 18 mérkőzésen játszott, ezeken 4 gólt szerzett – köztük a BL-csoportelsőséget bebiztosító, Galatasaray elleni meccsen is betalált.

Németh Hunort Szoboszlai Dominikhez hasonlítják

Az alapjában véve középső középpályás vagy irányító Németh Hunor már 8 alkalommal lépett pályára a magyar U17-es válogatottban, amelyben balszélsőként is játszott a májusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A Ripost észrevette, hogy

ebben is hasonlít a szintén külföldön (Salzburgban) nevelkedett Szoboszlai Dominikhez, akire szintén ezen a három poszton számítottak edzői az eddigi karrierjében.

A két futballista mentalitása és attitűdje szintén egyezik, Németh vezéregyéniségnek számít a pályán, többször volt már csapatkapitány a válogatottban és a klubjában is.

A Ripost hozzátette, a futballpályán kívül szintén van kapcsolódási pont Németh és Szoboszlai között, ugyanis

mindketten az EM Sports ügynökséghez tartoznak.

A 16 éves focista édesapja, Németh Tamás – hasonlóan Szoboszlai Zsolthoz – nagy szerepet játszik a fia életében, ő Németh Hunornak a menedzselésével foglalkozik sokat.