A bombagólja után könnyek között búcsúzott el Luis Suárez - videók

Gremio, Luis Suarez, Luis Suárez
Luis Suárez of Gremio during the match against Vasco, valid for the 37th round of the Brazilian Championship, held at Arena do Gremio, in Porto Alegre on November 3, 2023.
Vágólapra másolva!
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában a Grêmio hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Vasco da Gama együttesét. A gólt az a Luis Suárez szerezte, akinek ez volt az utolsó meccse a Porto Alegre-i közönség előtt, így az uruguayi focista a meccs után elbúcsúzott a szurkolóktól.

A találkozó egyetlen gólja a 46. percben született, amikor Suárez 19 méterről, kapásból kilőtte a bal sarkot.

A jelenleg negyedik Grêmio a sikerével megőrizte az esélyét a bajnokság második helyére,

az utolsó fordulóban ehhez a Fluminense otthonában biztosan nyerni kell magyar idő szerint csütörtök hajnalban. Hazai pályán viszont már nem lesz mérkőzése a csapatnak, így a közönség elköszönt a játékosoktól, elsősorban Luis Suáreztől.

Luis Suárez elköszönt a Grêmio szurkolóitól Forrás: Rodrigo Ziebell/BPP/BRAZIL PHOTO PRESS/Rodrigo Ziebell

Luis Suárez búcsúja

A 36 éves csatár januárban igazolt a brazil együtteshez, ám így is közönségkedvenccé vált, hiszen (eddig) 52 meccsen 24 góllal és 17 gólpasszal járult hozzá a sikeres szezonhoz. Suáreznek azonban december 31-én lejár a szerződése a Grêmiónál, és ezt nem hosszabbítja meg, így búcsút vett a szurkolóktól. Ez a családja (felesége, lánya és két fia) körében történt meg, amikor pedig egy összeállítást is levetítettek a legemlékezetesebb pillanatokról, akkor az uruguayi válogatott focista már végképp nem bírta könnyek nélkül.

Suárez and his family in tears as they watch a farewell video prepared by Grêmio
byu/Ser_Claudor insoccer

Egyelőre még nem tudni, hogy az elmondása szerint pihenésre és családdal töltött időre vágyó Suárez januártól melyik csapatnál folytatja a pályafutását, ám sajtóhírek szerint

az amerikai Inter Miamihoz igazolhat, ahol többek között Lionel Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba is várja,

akikkel a spanyol Barcelona csapatában is együtt játszott.