Szoboszlai Dominik talán a legfontosabb helyről nem kapott gratulációt az Eb-kijutás után

SZOBOSZLAI Dominik
Szófia, 2023. november 16. Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzés előtt a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen. A találkozó egyik hőse a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik volt, akinek a 97. percben a kapu elé belőtt szabadrúgásából jött össze az Eb-szereplést jelentő magyar gól. Az Eb-selejtezők mellett csütörtök este vb-selejtezőket is játszottak, a Liverpool támadója, az egyiptomi Mohamed Szalah pedig négy gólt lőtt a Dzsibuti elleni találkozón. Az egyiptomi támadó mesternégyesét külön ki is emeltek az angol klub közösségi oldalán, míg Szoboszlainak és a magyar csapatnak elfelejtett gratulálni a Liverpool X-fiókjának adminisztrátora.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a Liverpool közösségi oldalán megünnepelték a csapat legnagyobb sztárját, aki négy gólt lőtt a Dzsibuti elleni találkozón. Ennek ellenére meg sem említették Szoboszlai Dominik sikerét, pedig kijárt volna egy bejegyzés neki, hiszen a magyar válogatott meccse közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődött Szófiában, és amikor a mieink ünnepeltek, a Liverpool X-oldalának szerkesztői talán még ébren voltak.

Szoboszlai Dominik csapatkapitányént vezette ki az Eb-re a válogatottat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mohamed Szalah négy gólja feltűnt nekik:

Amikor október 13-án Franciaország és Portugália kvalifikálta magát az Eb-re, Ibrahima Konaté és Diogo Jota másnap délelőtt kapta meg a gratulációt; igaz, azok a meccsek 20.45-kor kezdődtek.

Bízunk benne, hogy miután a Liverpool közösségi oldalának szerkesztői felébrednek, pótolják a mulasztásukat, és Szoboszlai Dominikról is születik egy ilyen bejegyzés.

Persze a Liverpool védelmében meg kell említeni, hogy a klub hivatalos honlapján beszámoltak a magyar válogatott csapatkapitányáról, kiemelve a gólpasszát, amit Ádám Martinnak adott, és azt is hangsúlyozzák, hogy Magyarország drámai meccsen kvalifikálta magát a jövő évi kontinenstornára.