Hihetetlen, miért nem került még a keretbe sem a 100. válogatott meccsére készülő spanyol sztár

fbl Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT
Spain's defender #04 Irene Paredes vies with Switzerland's forward #23 Alisha Lehmann during the UEFA Women's Nations League football match between Spain and Switzerland, at the Nuevo Arcangel stadium in Cordoba on September 26, 2023. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképesztő hiba miatt maradt ki a spanyol női fociválogatott Svájc elleni keretéből a nagy ünnepre készülő Irene Paredes.

A spanyol válogatott a női Nemzetek Ligája keddi fordulójában idegenben győzte le 7-1-re Svájcot. A csapatban azonban nem lépett pályára az egyik legnagyobb sztár, Irene Paredes. A játékos a 100. válogatott meccsére készült, ezért volt hihetetlen, hogy még a keretbe sem került be. Az okokat sokan találgatták, majd a lefújás után Montse Tomé szövetségi kapitány adott váratlan magyarázatot.

Irene Paredes (4) a 99. meccsét is Svájc ellen játszotta 2023. szeptember 26-án Forrás: AFP/Cristina Quicler

"Volt egy kis gondunk a számítógéppel a szállodában, amit szóvá is tettem. Valahogy meg kellett oldanunk a helyzetet, ezért láthatták azt a 11, amit végül pályára küldtem" - mondta a kapitány, arra utalva, hogy a szövetség munkatársai képtelenek voltak feltölteni az UEFA rendszerébe a hivatalos keretet, így végül ugyanazt a csapatot kellett megadniuk, ami négy nappal korábban az olaszok elleni 1-0-s győzelmet aratta.

Így lehetett ott a névsorban az az Amaiur Sarriegi, aki sérülés miatt valójában már korábban kikerült a keretből és el sem utazott Svájcba. Paredes számára azért lett volna különösen jelentős a keddi mérkőzés, mert rajta kívül eddig csak Alexia Putellas és Jenni Hermoso érte el a 100. válogatottságot.