Vágólapra másolva!
Fernando Diniz, a Libertadores Kupa-győztes Fluminense vezetőedzője, aki mellette a brazil válogatott megbízott szövetségi kapitányi feladatait is ellátja, behívta a nemzeti csapatba a Palmeiras 17 éves sztárját, a jövő nyártól már a Real Madridban futballozó Endricket.

A bal lábas támadó ezzel egészen elképesztő dolgot ért el, ugyanis a kétszeres aranylabdás Ronaldo Luis Nazário de Lima óta nem hívtak be ennyire fiatal játékost a brazil válogatottba.

hiszen egy 2006-ban született fiútól láthatjuk, amit csinál, felkeltette a figyelmemet" - mondta Fernando Diniz, a brazil válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

Endricket korszakos tehetségnek tartják Brazíliában Forrás: AGIF via AFP/Marcello Zambrana

A 17 éves Endricket a brazil futball legnagyobb tehetségének tartják, amit bizonyít, hogy a Real Madrid 2022 decemberében már 60+12 millió euróért leigazolta a Palmeirastól. Endrick 2024 nyarán csatlakozik a Real Madridhoz, amellyel 2027-ig szóló szerződést írt alá hároméves hosszabbítási opcióval.

A brazil válogatott november 17-én Kolumbiában játszik vb-selejtezőt, 22-én pedig a vb-címvédő argentin csapatot fogadja a Maracanában.

Ha Endrick jövő héten bemutatkozik a brazil válogatottban, Pelé (1956), Edu (1966) és Coutinho (1960) mögött ő lesz a negyedik legfiatalabb játékos, aki pályára lépett a Selecaóban.