Újabb elképesztő videobírós botrány miatt dühönghetnek Szoboszlaiék - videó

fbl Horizontal FOOTBALL EUROPA LEAGUE
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) runs with the ball during the UEFA Europa League Group E football match between Toulouse FC (TFC) and Liverpool at the Stadium de Toulouse, in Toulouse, southwestern France on November 9, 2023. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb óriási bíróbotrány robbant ki a Liverpool körül. Ezúttal nem a bajnokságban, hanem az Európa-ligában vettek el egy teljesen szabályos gólt Szoboszlai Dominikéktól, ami ráadásul pontot ért volna.

Alig egy hónap telt el a Tottenham-Liverpool angol bajnokin kirobbant botrány óta, amikor felfoghatatlan hiba miatt nem adták meg Luis Díaz egyenlítő gólját a vendégeknek. Még alig ültek el a botrány hullámai, amikor csütörtök este a Toulouse elleni Európa-liga találkozó 97. percében újabb csapás érte Szoboszlai Dominikékat (a magyar válogatott csapatkapitánya a szünetben állt be).

Jarelll Quansah ugyanis hiába talált a kapuba, a VAR jelezte, hogy szabálytalanságot látott, amit a meccset vezető bolgár bíró, Georgi Kabakov videózás után megerősített. A szabálytalanság Alexis Mac Allister állítólagos kezezése volt a gól előtt:

Csakhogy a szabályok szerint ez nem volt kéz: egyrészt mert a labda csak felpattant Mac Allister felkarjára, másrészt pedig az argentin világbajnok inkább a mellkasával ért előbb a labdához, ami onnan perdült tovább, de egyértelműen csak mez ujja fölötti részen érte a játékos karját, ami nem szabálytalan.

Egy szóval a gól szabályos volt.

Ráadásul a szabály is kimondja: a vétlen kezezés, ami után gól születik, vagy gólhelyzet alakul ki, nem minősül szabálytalanságnak. Ez a mozdulat csak abban az esetben lett volna szabálytalan, ha Mac Allister karjáról egyből a kapuba pattan a labda, erről azonban szó sem volt.

Kabakov játékvezető hosszas videózás után hozott tehát rossz döntést, ami csak tovább rontja a helyzetet.