Vágólapra másolva!
A ciprusi élvonalban szereplő Anorthoszisz spanyol futballistája, Salva Ferrer a közösségi médiában jelentette be, hogy rákos betegséggel küzd, emiatt átmenetileg felfüggeszti a pályafutását.

A spanyol védő az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy Hodgkin limfómát diagnosztizáltak nála, a kezelések miatt pedig kénytelen volt meghozni azt a döntést, hogy felhagy a labdarúgással. A limfóma az egyik leggyakoribb hematológiai daganat, melynek több típusa és altípusa is ismert és szinte a test bármely részében kialakulhat.

Súlyos betegséggel küzd a spanyol hátvéd, Salva Ferrer Forrás: NurPhoto via AFP/Reporter Sportivo/LiveMedia/NurPhoto/Reporter Sportivo

"Hodgkin-limfómával diagnosztizáltak és a következő hetekben megkezdem a kezeléseket. Nem tagadom, hogy elsőre letaglózott a hír és ezt a családomnak és nekem sem könnyű feldolgoznunk, de az orvosok előrejelzése pozitív, remélem hamar felépülök és újra a pályán lehetek, amilyen gyorsan csak lehet. Nem félek, hiszen az nem segít a betegség elleni küzdelemben" – üzente a fiatal spanyol hátvéd.

Salva Ferrer 2019-ben igazolt az olasz másodosztályban szereplő Spezia csapatához, de az idei szezonban jelenleg kölcsönben szerepel a ciprusi Anorthoszisznál, ahol eddig hét mérkőzésen egy gólt és egy öngólt szerzett. Pályafutása során eddig 50 alkalommal lépett pályára az olasz első osztályban.