"Pokoli balhét csináltam volna" - Neymar sem hagyta szó nélkül a botrányos brazil-argentin rangadót

fbl Horizontal FOOTBALL WORLD CUP SPORT
Venezuela's forward Darwin Machis (L) and Brazil's forward Neymar fight for the ball during the 2026 FIFA World Cup South American qualification football match between Brazil and Venezuela at the Arena Pantanal stadium in Cuiaba, Mato Grosso State, Brazil, on October 12, 2023. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A hatalmas botránnyal zárult vb-selejtezőn a címvédő argentin labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Rio de Janeiróban az ősi rivális Brazíliát. A brazilok legnagyobb sztárja, Neymar sérülés miatt csak a képernyőről követő a rangadót, ami után a közösségi médiában osztotta meg rajongóival a véleményét.

Nézőtéri rendbontás, piros lap és argentin siker

A telt házas Maracana Stadionban több mint 10 perces csúszással kezdődhetett csak el a találkozó, mert a himnuszok alatt az argentin drukkerek összecsaptak a hazaiakkal, majd a brazil rendőrök vetettek véget a rendbontásnak. A feszült hangulatú találkozón már az első félidőben három sárga lap és 22 szabálytalanság került a jegyzőkönyvbe.

A meccs után Neymar is megszólalt, a jelenleg sérüléssel bajlódó klasszist nem lepte meg, hogy elszabadultak az indulatok a két rivális rangadóján.

– mondta Instagram sztorijában Neymar.

A szaúdi al-Hilal támadója októberben szenvedett keresztszalag-szakadást a brazil labdarúgó-válogatott Uruguay ellen 2-0-ra elveszített vb-selejtezőjén. A brazil sztárt azóta már megműtötték, de váratóan csak jövő szeptemberben térhet vissza.

Argentína végül Nicolas Otamendi fejesgóljával legyőzte az ötszörös világbajnok Brazíliát, amely így sorozatban harmadszor kapott ki, és már négy meccs óta nyeretlen, ráadásul ez volt története első hazai veresége vb-selejtezőn.