Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának rangadóján a Paris Saint-Germain hazai pályán 5-2-re nyert az AS Monaco ellen, ezzel Luis Enrique csapata továbbra is vezeti a tabellát.

Már az első percekben mindkét csapat előtt adódott komoly helyzet, sőt a Monaco lesgólig is eljutott, de a vezetést a PSG szerezte meg Goncalo Ramos révén. Alig négy perccel később Donnarumma hatalmas hibáját kihasználva egyenlített a hercegségbeli együttes, az olasz kapus eladta a labdát, a korábbi Liverpool játékos, Minamino Takumi pedig büntetett. Donnarumma hibája itt nézhető meg.

A Monaco sem tudta megállítani a Paris Saint-Germaint Forrás: AFP/Franck Fife

A szünetre mégis a párizsiak mehettek előnnyel, ugyanis a 39. percben a francia válogatott támadó, Kylian Mbappé tizenegyesből visszavette a vezetést.

A gólparádé aztán a második félidőben is folytatódott, Ousmane Dembélé a 70. percben kihasználta a vendégek védelmének bizonytalanságát, majd két perccel később a Vitinha 16 méterről lőtte ki a bal sarkot, eldöntve ezzel meccset. Folarin Balogun ugyan azonnal szépített a hajrában, de a hátralévő időben a Monacónak már esélye sem volt az egyenlítésre, sőt Kolo Muani a 96. percben megadta a vendégeknek a kegyelemdöfést.

Győzelmével Luis Enrique csapata továbbra is vezeti a francia bajnokságot, és már négy pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó Nice előtt.

Ligue 1, 13. forduló:
PSG - AS Monaco 5-2 (2-1)
gólszerzők: Ramos (18.), Mbappé (39. – tizenegyesből), Dembélé (70.), Vitinha (72.), Kolo Muani (90+6.), illetve, Minamino (22.), Balogun (75.)