Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig kapusának, Gulácsi Péternek már-már reménytelennek tűnt a helyzete a klubjánál. A hírek szerint a sérülés után visszatérő Gulácsi Péter most kaphat egy esélyt a bizonyításra, méghozzá a Bajnokok Ligájában.

Alig kap lehetőséget Lipcsében Gulácsi Péter

A 33 éves kapus a tavaly őszi keresztszalag-szakadásáig 7,5 éven át volt biztos kezdőkapusa és már a csapatkapitánya is a német élklubnak, de a majd' egy évig tartó lábadozása alatt nagyon nehéz helyzetbe került.

A szeptemberi visszatérése óta ugyanis csak két Német Kupa-meccsen védett Gulácsi Péter az RB Leipzig csapatában.

Gulácsi Péter a BL-ben bizonyíthat Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A német sportsajtóban már arról cikkeztek, hogy hiába szól 2025-ig a szerződése (ráadásul egy újabb év hosszabbítási lehetőséggel),

többé talán már nem is védheti a 2015 óta szolgált RB Leipzig kapuját.

Felcsillant a remény, a BL-ben bizonyíthat Gulácsi Péter

A Metropol beszámolója szerint most viszont egyszeriben felcsillant előtte a remény. Marco Rose vezetőedző csapata ugyanis már az utolsó két forduló előtt bebiztosította a helyét a tavaszi nyolcaddöntőkben. A négy meccsen 9 pontot gyűjtött németek legközelebb jövő kedden a hibátlanul csoportelső (12 pontos), címvédő Manchester City vendégei lesznek.

Az Etihad Stadionban még aligha kap szerepet Gulácsi, de ha – papírforma szerint – ott nem nyernek, akkor a Bild szerint

az utolsó meccsen, a Young Boys ellen bevethetik a korábban a Bundesliga legjobb kapusai közé sorolt magyar légióst.

Hogy aztán a téli szünetben távozik-e, hogy másutt több játéklehetőséghez jusson, és maradjon esélye az Európa-bajnoki szereplésre, egyelőre végképp a jövő zenéje.