A klublegenda miatt újabb sztárcsapatot zárhatnak ki a Premier League-ből

Jermain Defoe, Tottenham, Rio Ferdinand
Rio Fedinand (R) of Manchester United indicates out as Jermain Defoe of Tottenam tries to control the ball during a premiership match at Old Trafford in Manchester, 22 October 2005. Manchester United leads Tottenham 1-0 at half time.AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo by ODD ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint egy 15 évvel ezelőtt elkövetett szabálytalan átigazolási procedúra miatt veszélybe került a Tottenham Hotspur helye az angol labdarúgó-bajnokságban.

A múlt héten az angol bajnok Manchester City és a Chelsea ellen is vizsgálatot indított a Premier League vezetősége, miután megsértették a pénzügyi szabályokat. Sajtóhírek szerint akár 30 pontot is levonhatnak az érintett kluboktól, de a kizárás veszélye is fennáll. Hasonló okok miatt már döntöttek az Evertonnal kapcsolatban, a liverpooli klubtól 10 pontot vontak le, így az utolsó előtti helyre esett vissza a tabellán.

Az Everton rendkívül nehéz helyzetbe került, de további csapatok is hasonló büntetéssel szembesülhetnek Forrás: AFP/Paul Ellis

Defoe átigazolása miatt bajban a Tottenham is

Az angol szövetség (FA) egy 15 évvel ezelőtti átigazolás miatt a Tottenham Hotspur ellen is vizsgálatot indított: Jermain Defoe-ért a Spursnek 7,5 millió fontot fizetett a Portsmouth, de információk szerint engedély nélküli játékosügynökkel (Mitchell Thomasszal) tárgyaltak az üzlet megkötése során – márpedig ez ellentmond az akkori szabályoknak. Az esetet 2010-ben már vizsgálták, de akkor elegendő bizonyíték miatt végül felmentették a londoni klubot – mostanra azonban

új telefonbeszélgetések kerültek elő az ügyben.

Korábban már történt egy hasonló incidens, akkor az FA 10 pontos büntetést osztott ki a Luton Townnak.

Az 57-szeres angol válogatott Defoe végül egy év után visszatért a Tottenham csapatához, amelyben 2014-ig játszott. A tavaly visszavonult csatár összesen 362 meccsen lépett pályára a londoni klub színeiben, ezeken 143 gólt szerzett, 2008-ban pedig megnyerte a Ligakupát is a csapattal.