Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezetői Bizottságának elnöke, Hanacsek Attila elmondta, miért nem ért kiállítást a Kecskemét és a Ferencváros közötti bajnokin történt furcsa szabálytalanság.

A borzalmas állapotú talajon lejátszott meccs 55. percében Cebrail Makreckist a hajánál fogva húzta vissza Szalai Gábor, akit – noha a labda a közelben sem volt – a videóbírós visszajátszás ellenére sem állított ki Pintér Csaba játékvezető.

A 2-1-es hazai sikerrel zárult találkozó után az M4 Sporton kiderült, hogy a játékvezetők főnöke, Hanacsek Attila szerint az eset valóban nem ért kiállítást, ugyanis nem számított kiemelkedő sportszerűtlenségnek, pusztán egyszerű visszahúzásnak.

Hanacsek szerint piros lap akkor járt volna, ha mondjuk egy földön fekvő játékost húzott volna fel a hajánál fogva a kecskeméti játékos. azaz veszélyes, sérülés okozására alkalmas hajtépés történt volna. Az ominózus esetnél viszont nem ez történt, így az MLSZ szerint valóban sárga lap jelentette a megfelelő büntetést.